NBA

Pacersi ispred Cavsa, učinak karijere Žižića, nova pobjeda Sixersa

Ante Toni Žižić odigrao je uvjerljivo najbolju utakmicu u svojoj dosadašnjoj NBA karijeri
Sport / Košarka | 12. 03. 2018. u 12:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Indiana Pacersa preuzeli su vodstvo u skupini Central i treće mjesto u Istočnoj konferenciji NBA lige zahvaljujući 99-97 gostujućoj pobjedi protiv Boston Celticsa te 113-127 porazu Cleveland Cavaliersa na gostovanju kod Los Angeles Lakersa.

Pacersi su do pobjede u Bostonu stigli u neizvjesnoj završnici u kojoj su umalo ispustili četiri poena prednosti u posljednjih 10 sekundi. Nakon što je Victor Oladipo pogodio oba slobodna bacanja za 99-95, domaći su uspjeli poentirati za 99-97 preko Jaysona Tatuma kada je na semaforu ostalo još samo 1.9 sekundi prije kraja.

No, tada je Oladipu dosuđen sumnjivi prekršaj u napadu prilikom izvođenja lopte ispod obruča pa su Celticsi dobili priliku za šut kojim bi odveli utakmicu u produžetak. Ipak, Terry Rozier nije bio precizan, piše Hina.

Video: Sažetak utakmice Boston Celtics - Indiana Pacers

Pacerse je do važne pobjede predvodio upravo Oladipo sa 27 koševa, Myles Turner je dodao 19 ubačaja uz 10 skokova, dok je hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović u 28 minuta provedenih na parketu postigao 14 poena (šut za dva 0-2, trica 4-5, slobodna bacanja 2-2) uz po 3 skoka i asistencije te jednu blokadu.

Kod Celticsa, kod kojih se tijekom utakmice ozlijedio Kyrie Irving, najbolji je bio Marcus Smart sa 20 pogodaka, 7 skokova i 8 asistencija, Tatum je dodao 19 poena. Irving je zbog ozljede lijevog koljena na terenu proveo tek 15 minuta i za to vrijeme postigao 7 koševa uz 4 skoka i 1 asistenciju. Nakon utakmice Irving je izjavio kako bi najbolje bilo uzeti kraći odmor kako bi se oporavio.

Trenutačno su Celticsi sigurni drugi na Istoku s omjerom 46-21, iza vodećih Toronto Raptorsa koji su na 49-17.

Philadelphia 76-ersi ostvarili su uvjerljivu 120-97 pobjedu na gostovanju kod Brooklyn Netsa kojom su se još više približili prvom ulasku u doigravanje nakon šest godina.

Video: Koševi i asistencije Darija Šarića protiv Netsa

Sixerse je do 36. pobjede u sezoni predvodio Joel Embiid sa 21 ubačajem, 19 je dodao Robert Covington, dok je Dario Šarić odigrao još jednu svestranu utakmicu sa 18 poena (šut za dva 6-7, trica 2-4, slobodna bacanja 0-1), šest skokova, tri asistencije, dvije blokade i jednom osvojenom loptom.

U redovima Netsa istaknuo se D'Angelo Russell sa 26 koševa, piše Hina.

Video: Sažetak utakmice Brooklyn Nets - Philadelphia Sixers

Sixersi su sa 36-29 trenutačno šesti sastav Istoka, dok su Netsi sa 21-46 pri dnu lige.

Ante Toni Žižić odigrao je uvjerljivo najbolju utakmicu u svojoj dosadašnjoj NBA karijeri, no aktualni doprvaci Cleveland Cavaliersi pretrpjeli su 113-127 poraz na gostovanju kod Los Angeles Lakersa.

Video: Svi koševi Ante Žižića

Mladi je Omišanin za 19 minuta provedenih na parketu ubacio 15 poena (šut za dva 7-9, slobodna bacanja 1-2) uz sedam skokova i dvije blokade, a dosadašnji rekordi bili su mu po šest koševa i skokova koliko je ostvario prije šest dana protiv Detroit Pistonsa.

No, Cavsima nije pomogla ni odlična večer Žižića niti još jedna dobra partija LeBrona Jamesa koji je sa 24 poena, 10 skokova i 7 asistencija bio nadomak još jednog "triple-double" učinka. Kod Lakersa briljirao je Julius Randle sa 36 ubačaja i 14 skokova, Brook Lopez je dodao 22 koša, a donedavni igrač Clevelanda Isaiah Thomas je ušavši s klupe postigao 20 pogodaka te upisao 9 asistencija i 5 skokova.

Ivica Zubac je za Lakerse igrao pet minuta i za to vrijeme ostvario dvije osvojene lopte i jedan skok, piše Hina.

Video: Sažetak utakmice LA Lakers - Cleveland Cavaliers
Kopirati
Drag cursor here to close