NBA

Ovacije za Leonarda u Torontu, on uzvratio s 23 koša

Uoči početka utakmice Leonard je dobio i prsten namijenjen prvacima iz ruku svog bivšeg kapetana Kylea Lowryja, no kada je utakmica počela pokazao je Raptorsima koliko im nedostaje.
Sport / Košarka | 12. 12. 2019. u 10:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najkorisniji igrač prošlosezonskog finala doigravanja NBA lige Kawhi Leonard, koji je bio i najzaslužniji za prvi naslov prvaka u povijesti Toronto Raptorsa u srijedu se po prvi put vratio u Scotiabank Arenu, ovoga puta u dresu Los Angeles Clippersa, a domaći gledatelji dočekali su ga ovacijama. Leonard je "uzvratio" još jednom odličnom predstavom te je sa 23 koša predvodio gostujući sastav do uvjerljive 112-92 pobjede.

Uoči početka utakmice Leonard je dobio i prsten namijenjen prvacima iz ruku svog bivšeg kapetana Kylea Lowryja, no kada je utakmica počela pokazao je Raptorsima koliko im nedostaje.

Video: Kawhi Leonard gets tribute video and championship ring from Raptors in Toronto return

Uz Leonarda, najzaslužniji za pobjedu Clippersa bio je Lou Williams koji je ušavši s klupe ubacio 18 poena, dok je hrvatski centar Ivica Zubac u novoj pobjedi svoje momčadi sudjelovao sa sedam ubačaja (šut za dva 3-6, slobodna bacanja 1-2), osam skokova, jednom asistencijom, jednom osvojenom loptom i dvije blokade za 16 minuta provedenih u igri. Kod domaćih najefikasniji su bili Pascal Siakam sa 24 i Norman Powell sa 22 koša, javlja Hina.

Clippersi su sada na omjeru pobjeda i poraza 19-7 te se nalaze na drugom mjestu Zapadne konferencije iza gradskih rivala Lakersa koji su na 22-3, dok su Raptorsi na petom mjestu Istoka sa 16-8.

Video: Sažetak utakmice Toronto Raptors - LA Clippers

Bojan Bogdanović je u 127-116 gostujućoj pobjedi Utah Jazza kod Minnesota Timberwolvesa sudjelovao sa 14 ubačaja (šut za dva 2-6, trica 2-8, slobodna bacanja 4-4) te po tri skoka i asistencije za 35 minuta provedenih u igri. Jazz su do pobjede ovoga puta predvodili Donovan Mitchell sa 30 i Joe Ingles sa 23 poena, dok Wolvese šestog uzastopnog poraza nisu spasili Jeff Teague sa 32 i Andrew Wiggins sa 26 pogodaka.

Utah je s omjerom 14-11 trenutačno šesti sastav Zapada, dok je Minnesota sa 10-14 10. na Zapadu.

Video: Sažetak utakmice Minnesota Timberwolves - Utah Jazz

Phoenix Sunsi izgubili su na svom parketu od Memphis Grizzliesa sa 108-115, a Dario Šarić imao je slabu šutersku večer kod domaćih, on je za sedam koševa potrošio 10 lopti (šut za dva 2-5, trica 1-5), a usto je sakupio i po pet skokova i asistencija za 26 minuta provedenih na terenu. Frank Kaminsky sa 24 i Ricky Rubio sa 22 koša bili su najučinkovitiji kod Sunsa, dok su Grizzliese predvodili Dillon Brooks sa 27 i Jaren Jackson sa 24 ubačaja.

Sunsi su sada osmi na Zapadu sa 11-13, koliko imaju i sedmi Sacramento Kingsi te deveti Oklahoma City Thunder, dok su Grizzliesi sa 8-16 i dalje 13. momčad Zapada.

Video: Sažetak utakmice Phoenix Suns - Memphis Grizzlies

Milwaukee Bucksi nastavili su pobjednički niz su i bez Giannisa Antetokounmpa, oni su do 16. uzastopne pobjede stigli svladavši na svom parketu slabe New Orleans Pelicanse sa 127-112. Antetokounmpo je prosjedio ovaj dvoboj zbog ozljede mišića noge, ali Bucksi su i bez njega već u prvom poluvremenu izgradili prednost od 28 razlike koju su lako sačuvali u nastavku.

Eric Bledsoe sa 29 i Khris Middleton sa 24 poena bili su najefikasniji kod Bucksa kod kojih je Dragan Bender ponovno ostao na klupi, dok su JJ Redick sa 31 košem i Brandon Ingram sa 25 ubačaja i 10 skokova bili najbolji kod Pelicansa koji su izgubili 10. put zaredom, javlja Hina.

Milwaukee je s omjerom 22-3 uvjerljivo na vrhu Istoka, dok je New Orleans sa 6-19 pretposljednji, 14. na Zapadu.

Video: Sažetak utakmice Milwaukee Bucks - New Orleans Pelicans

Do omjera 22-3 stigli su i Los Angeles Lakersi koji su kao gosti svladali Orlando Magic sa 96-87. Do 12. pobjede u 13. utakmici u gostima ove sezone Lakerse je predvodio LeBron James s "triple-double" učinkom od 25 koševa, 11 skokova i 10 asistencija, Anthony Davis je dodao 16 poena, 12 skokova i 6 asistencija. Kod domaćih su Jonathan Isaac sa 19 i Evan Fournier sa 18 pogodaka bili su najbolji kod Magica.

Video: Sažetak utakmice Orlando Magic - LA Lakers

James Harden imao je još jednu odličnu šutersku večer, u 116-110 gostujućoj pobjedi Houston Rocketsa kod Cleveland Cavaliersa ubacio je 55 poena.

Video: Sažetak utakmice Cleveland Cavaliers - Houston Rockets
Kopirati
Drag cursor here to close