Težak poraz

Opušteni Brazilci pregazili Hrvatsku u Splitu

Hrvatska košarkaška reprezentacija u Splitu je izgubila od Brazila 94:67 u svom prvom susretu skupine B3 kvalifikacija za Olimpijske igre. Izabranici Ace Petrovića su se plasirali u polufinale, a momčadi Veljka Mršića ostaju teške brige.
Sport / Košarka | 30. 06. 2021. u 21:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: HKS / Detalj s utakmice Hrvatska - Brazil u Splitu

Na krilima svojih visokih igrača Rafaela Hettsheimera (20 poena) i Brune Cabocla (17 poena osam skokova), Brazilci jednostavno nisu dali nikakvu šansu Hrvatima.

Ništa nije štimalo u igri hrvatske reprezentacije. U obrani je dosta curilo, Brazilci su postigli previše lakih koševa dok u napadačkom segmentu nisu odveć raspoloženi bili naši glavni aduti Bojan Bogdanović i Mario Hezonja.

Brazilci, koje trenira Aco Petrović, pokazali su se kao odlična momčad koja je vodila od samog početka susreta, a početkom treće četvrtine njihova prednost je iznosila 15 koševa razlike (49-34).

Najbolji strijelac Hrvatske bio je Bojan Bogdanović sa 16 poena, od čega tri trice, ali je imao i čak šest izgubljenih lopti. Roko Leni Ukić zabio je 13 poena i podijelio četiri asistencije.

Poraz na startu kvalifikacija ne mora nužno biti tragičan, jer prilike za popravni ima, ali brine lakoća s kojom su nam Brazilci nanijeli katastrofalan poraz.

Hrvatska u četvrtak igra sa Tunisom, a prve dvije od tri momčadi iz svake skupine idu u polufinale koje se igra u subotu, dok je finale u nedjelju.

U drugoj skupini je Meksiko iznenađujuće svladao Rusiju s 72-64.

Hrvatska:

Bilan 6, Hezonja 9, Ukić 13, Marčinković 3, Planinić Drežnjak 3, Babić, Rogić 2, Šakić 3, Žižić 9, Bogdanović 16, Jordano 3

Brazil:

Santos, Luz 10, Benite 8, Huertas 6, Garcia 8, Varejao 11, Meindl 14, Dias, Mariano, Hettsheimer 20, De Paula, Caboclo 17

Kopirati
Drag cursor here to close