NBA

Nurkić odličan u pobjedi Blazersa protiv Thundera, skroman učinak hrvatskih igrača

Nurkić je za 33 minute na parketu postigao 25 koševa, uz osam skokova, tri asistencije, dvije ukradene lopte i dvije blokade
Sport / Košarka | 06. 11. 2017. u 11:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić sinoć je odigrao odličnu utakmicu u domaćoj pobjedi Portland Trail Blazersa protiv Oklahoma City Thundera (103:99).

Nurkić je za 33 minute na parketu postigao 25 koševa, uz osam skokova, tri asistencije, dvije ukradene lopte i dvije blokade.

Portland je do pobjede predvodio Damian Liliard koji je upisao 36 koševa, pet skokova i 13 asistencija.

U timu Thundera istaknuo se dvojac Paul George - Russel Westbrook. George je postigao 27 koševa, dok je Westbrook upisao 25 koševa, šest skokova i pet asistencija, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu protiv raspoloženih Trail Blazersa.

Portland je sada na učinku od šest pobjeda i četiri poraza i zauzima peto mjesto na zapadnoj konferenciji, dok je Thunder 12. s četiri pobjede i pet poraza.

Video: Svi koševi Jusufa Nurkića protiv Oklahome

Košarkaši Clevelanda doživjeli su šesti poraz u ovoj sezoni, a četvrti na domaćem terenu, nakon što su ih u nedjelju u njihovoj Quicken Loans Areni svladali Atlanta Hawksi sa 117:115 te se aktualni doprvaci trenutačno nalaze na 12. mjestu u Istočnoj konferenciji s učinkom 4:6.

Ante Žižić je u porazu Cavaliersa dobio jednu minutu i upisao jedan skok.

U noći s nedjelje na ponedjeljak u akciji su bili i ostali hrvatski košarkaši u NBA ligi, ali nitko nije ostvario zapaženiji učinak. Bojan Bogdanović je u porazi Indiane 108:101 na gostovanju kod New York Knicksa sudjelovao sa osam koševa, dva skoka i jednom asistencijom za 28 minuta.

Orlando je na svom terenu poražen od Bostona sa 104:88, a Mario Hezonja je za 13 minuta ubacio dva koša uz po jedan skok i asistenciju.

San Antonio je kao domaćin svladao Phoenix sa 112:95, a Dragan Bender je kod poraženih Sunsa u igri proveo 20 minuta te postigao tri koša, ugrabio četiri skoka i imao dvije asistencije.

Ivica Zubac nije ulazio u igru, a njegovi Los Angeles Lakersi su kao domaćini svladali Memphis sa 107:102.

 

Kopirati
Drag cursor here to close