FMP slavio u Zagrebu

Novi poraz Cibone u ABA ligi

Cibona je nakon ovog poraza pala na omjer pobjeda i poraza 6-12, dok je FMP na omjeru 9-9.
Sport / Košarka | 28. 01. 2018. u 21:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Cibone u susretu su 18. kola regionalne ABA lige izgubili na svom terenu od FMP-a sa 84-85 (24-20, 22-27, 22-12, 10-19; 6-7) nakon produžetka.

Cibona je u nekoliko navrata propustila riješiti dvoboj protiv FMP-a u svoju korist, prvo nije znala sačuvati prednost od devet koševa izgrađenu krajem treće četvrtine, potom je imala vodstvo 78-77 i napad u posljednjoj minuti četvrte četvrtine, no Ratkovica je promašio i ponudio FMP-u napad za pobjedu.

Čović je pet sekundi prije zvuka sirene uputio neprecizan šut za tricu, ali Žorić nije uspio uhvatiti loptu pod svojim košem pa je Ratkovica morao prekršajem zaustaviti Radanova. Gostujući centar pogodio je jedno od dva slobodna bacanja, a Cibona, iako je imala minutu odmora, nije uspjela u preostalih 1.9 sekundi sastaviti akciju za šut prema suparničkom košu.

U dodatnih pet minuta Cibona je krenula serijom 5-0, ali gosti su se ponovno uspjeli vratiti, da bi kod rezultata 84-83 za zagrebački sastav prvo Žorić nerezonski šutirao iz kuta igrališta šest metara udaljen od koša i promašio. To je iskoristio Pot koji je "probio" Žorića i položio loptu kroz obruč za prednost FMP-a od 85-84 devet sekundi prije kraja. U posljednjem Ciboninom napadu Marko Tomas je šutirao sa šest metara, ali njegov pokušaj nije pronašao obruč.

Iako je sa 31 košem bio uvjerljivo najefikasniji igrač Cibone, Žorić je bio i "tragičar" susreta što zbog nespretnih reakcija u obrani u završnici što zbog vrlo slabog šuta iz igre od 10-25. Kod FMP-a najbolji je bio Filip Čović sa 18 ubačaja i devet asistencija.

Cibona je nakon ovog poraza pala na omjer pobjeda i poraza 6-12, dok je FMP na omjeru 9-9.

Kopirati
Drag cursor here to close