Pobjeda nad Čapljinom

Nikolić: Naši igrači su pokazali kako se igra i bori za ovaj klub

''Kakanj je svake sezone jedno od težih gostovanja u ligi. Domaćinska su ekipa koja igra tvrdu, fizičku košarku, na mišiće'', rekao je Nikolić o sljedećoj utakmici.
Sport / Košarka | 26. 10. 2020. u 09:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sa dosta mladim sastavom, mostarski Zrinjski je slavio i treću pobjedu u tri odigrane utakmice košarkaškog prvenstva BiH, dok je njihovom rivalu ovoga vikenda, ekipi Čapljine (74:71) opet ostalo da žale za propuštenim u drugom dijelu meča.

Čapljincima je to bio treći poraz u susretu gdje su bili u kompletnom sastavu i ipak očekivali dosta više. Ali tako je bilo i u porazima od Kaknja i Bosne.

Svoju priliku su iskoristili domaći u dvorani Bijeli Brijeg, bolje se snašli u penal završnici i slavili trijumf, javlja Dnevni list.

''Utakmica je bila jako teška, tvrda i neizvjesna. Prije svega borbena s obje strane. Pokazali smo karakter i pobjednički mentalitet po tko zna koji put ove sezone, vratili se iz gotovo izgubljene situacije i došli do pobjede. Mojim momcima iskrene čestitke. Pokazali su kako se igra i bori za ovaj klub'', rekao je trener Zrinjskog Neven Nikolić.

U njegovom sastavu je napadački najefikasniji bio Tihomir Vranješ sa 24 poena, Carble Ervin Lee je dodao 12 uz 9 asistencija, dok je Sreten Knežević ubacio 12 poena uz 12 skokova.

Kod Čapljinaca je Gojko Sudžum dao 19 poena i imao 6 skokova, dok je Vladimir Ivelja imao učinak od 15 koševa, 6 skokova i 4 asistencije.

U sljedećem kolu Čapljina je domaćin Čeliku, dok će Zrinjski na gostovanja Kaknju.

''Kakanj je svake sezone jedno od težih gostovanja u ligi. Domaćinska su ekipa koja igra tvrdu, fizičku košarku, na mišiće. Igraju atipično sa četiri visoka igrača u petorci i to je nešto na što moramo pronaći rješenje. Imamo sedam dana da pripremimo tu utakmicu i pokušamo ostati neporaženi i nakon 5. kola'', rekao je Neven Nikolić.

Uz Zrinjski, Sparsi su jedina ekipa koja je dosad neporažena, a prošlog vikenda su savladali Široki u derbi utakmici 5. kola.

Kopirati
Drag cursor here to close