Krnje prvo kolo

Nikolić: Dok su drugi radili, Bosna je samo kukala

U subotu starta košarkaško prvenstvo BiH, no HKK Zrinjski neće igrati svoju utakmicu.
Sport / Košarka | 03. 10. 2020. u 08:58 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po ždrijebu i rasporedu koji je utvrđen ždrijebom HKK Zrinjski je trebao igrati s Igokeom, ali apsolutno svima je bilo jasno da Igokea neće igrati prvenstvo, barem ne od početka.

Čak je u klub došla nominacija prvog kola lige, po kojoj je Zrinjski trebao u Laktaše, a tek je u srijedu bilo službeno da te utakmice neće biti. Igokea se plasirala u Fibinu Ligu prvaka i odmah je bila dala do znanja da BiH ligu neće igrati. Stoga je KS BiH ispao posve, najblaže rečeno, neozbiljan.

''Logično je da Igokea ne igra s obzirom da igraju dva jaka natjecanja i trebalo ih je osloboditi, ali je apsurdno što se sa tom odlukom čekalo 5 do 12'', kaže trener Zrinjskog Neven Nikolić čija će momčad svoju prvu službenu utakmicu imati tek 10. listopada s Promom u Mostaru.

KS BiH nije se samo blamirao s Igokeinom situacijom. Još gore je bilo u slučaju sarajevske Bosne. 'Hoću-neću' trajalo je tjednima, čak su i regionalni mediji pisali da se Bosna gasi, a ne samo da se nije ugasila nego će igrati ligu, čak i sa skupljom ekipom nego, primjerice, Zrinjski.

''To s Bosnom je presedan i nimalo mi se ne sviđa ova situacija. Dok su ostali klubovi marljivo trenirali od sredine kolovoza i kuhali se po dvoranama na +40, oni su samo kukali i tražili pomoć da bi sada sastavili duplo skuplji tim od velike većine klubova. Uz to, još traže i odgodu prvog kola da bi se malo "posložili". Mislim da pravila postoje da bi se poštivala a ne da bi se kršila kako kome odgovara'', ogorčen je Nikolić.

Inače, Bosna će svoju prvu utakmicu igrati u subotu kod Mladosti.

 

Kopirati
Drag cursor here to close