22. prosinca

NBA: Sindikat igrača blizu dogovora o početku nove sezone

Prema sadašnjem planu je izgledno da će trening kampovi NBA momčadi biti otvoreni 1. prosinca.
Sport / Košarka | 05. 11. 2020. u 09:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga igrača blizu je dogovora s vodstvom NBA lige kojim bi se omogućilo da nova sezona započne 22. prosinca, a u njenom osnovnom dijelu bi na rasporedu bile 72 utakmice, odnosno deset manje nego što je to uobičajeno, izvjestio je američki ESPN.

To je rezultat odvojenih razgovora koje su u srijedu vodili predstavnici igrača s jedne i vodstvo NBA lige s druge strane, očekujući da će datum početka nove sezone biti potvrđen. Prema ESPN-ovim saznanjima igrači bi se tijekom četvrtka trebali izjasniti o tom prijedlogu, a očekuje se da će prihvatiti i novi prijedlog financijske raspodjele novca za sljedeće dvije godine.

Prema sadašnjem planu je izgledno da će trening kampovi NBA momčadi biti otvoreni 1. prosinca.

Planirani početak nove NBA sezone za 22. prosinca dobra je vijest i za hrvatsku košarkašku reprezentaciju, jer su time povećani izgledi za sudjelovanje igrača iz NBA lige na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Tokiju kojem je domaćin Split.

Još nema nikakvih naznaka o povratku gledatelja u NBA dvorane. Na prodaji ulaznica za prošlu sezonu NBA liga je izgubila 800 milijuna američkih dolara, nakon što je natjecanje prekinuto 11. ožujka zbog izbijanja pandemije bolesti Covid-19.

Nastavak sezone "pod balonom" u Orlandu, koji se dogodio četiri i pol mjeseca poslije, smanjio je ostale gubitke koji bi nastali otkazivanjem ostatka utakmica osnovnog dijela i cjelokupnog doigravanja. NBA liga je izgubila oko 400 milijuna dolara od sponzorstava i prodaje predmeta, a procjenjuje se da je još 200 milijuna izgubljeno kad je Kina uvela 'NBA bojkot' jer je bivši glavni menadžer Houston Rocketsa Daryl Morey izrazio podršku protestantima u Hong Kongu.

Kopirati
Drag cursor here to close