NBA

Boston nakon dva produžetka izgubio od Washingtona

Međutim, trojku koja je donijela produžetak pogodio je Jodie Meeks nekoliko sekundi prije isteka regularnog dijela utakmice.
Sport / Košarka | 15. 03. 2018. u 10:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sinoć su odigrana četiri meča sjevernoameričke košarkaške NBA lige, a najzanimljiviji duel odigran je u Bostonu, gdje su domaći Celticsi nakon dva produžetka izgubili od Wizardsa.

Gosti iz Washingtona u regularnom dijelu utakmice su uspjeli nadoknaditi zaostatak od 20 poena razlike i izboriti produžetak, a najzaslužniji za takav preokret bio je prvi strijelac Wizardsa Bradley Beal, koji je utakmicu završio s 34 postignuta poena.

Međutim, trojku koja je donijela produžetak pogodio je Jodie Meeks nekoliko sekundi prije isteka regularnog dijela utakmice.


Mladi igrač Bostona Jayson Tatum imao je priliku da donese pobjedu svom timu na kraju prvog produžetka, ali promašio je odlučujuće slobodno bacanje pa je utakmica ušla u drugi produžetak.

Tatum je imao priliku da utakmicu odvede i u treći produžetak, međutim, pri vodstvu Washingtona od tri poena razlike, ponovo je bio neprecizan, a ovoga puta s linije za tri poena.

Boston je u ovom meču igrao nekoliko članova prve petorke - Kyrie Irvinga, Al Horforda i Jaylena Browna, a odmarao se i Marcus Smart. Ekipu je u njihovom odsustvu predvodio Marcus Morris s 31 poenom i devet skokova, dok je Tatum dodao 19 poena.

U timu Washingtona, pored Beala, raspoloženi su bili Markieff Morris s 20 i Otto Porter Jr. s 18 poena.  

 - rezultati sinoćnjih susreta:

Orlando Magic - Milwaukee Bucks 126:117
Boston Celtics - Washington Wizards 124:125 (dva produžetka)
Sacramento Kings - Miami Heat 123:119 (produžetak)
Golden State Warriors - Los Angeles Lakers 117:106

Kopirati
Drag cursor here to close