Košarkaški derbi

Naletilić: Tko god dođe u Čapljinu teško da može nešto očekivati

''Ako odigramo 80 posto od onoga što smo pokazali protiv Borca, možemo se nadati novoj pobjedi'', zaključio je Josip Naletilić.
Sport / Košarka | 06. 12. 2020. u 08:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu večer su odigrane dvije zaostale utakmice Lige 13, gdje je Leotar u Mrkonjić Gradu savladao domaću Mladost sa 77:72 (5. kolo prvenstva), dok je Čapljina na svom parketu bila jako uvjerljiva protiv banjalučkog Borca sa 95:68 (7. kolo).

Čapljinci su veliki posao napravili već u prvoj dionici koju su dobili sa 25:8, a kasnije su prednost uspjeli i uvećati, ne dozvolivši padove u igri kao u nekim ranijim utakmicama. Čapljinu su predvodili Gojko Sudžum sa 19 koševa i 8 skokova, zatim Aleksa Jugović (18p, 8a, 5s) i Josip Naletilić (16p, 4a). U redovima Borca su najbolji bili Davis Jonathan Renards sa 17 poena, te Nemanja Nikolić sa 14.

''Borac je stvarno kvalitetna ekipa, ali je nas cijelu sezonu pratio peh, sve što smo gubili je bilo u par koševa razlike. Dosad nikako nismo bili u punom rosteru, a i sad nam fali Savković. Nešto smo gubili našim greškama, a dijelom i kvalitetom protivnika'', govori za Dnevni list razigravač Josip Naletilić.

Čapljinci su sve ispucali na Borcu koji je član Druge ABA lige.

''Gledao sam snimku odmah poslije utakmice, stvarno smo svi odigrali dobro, od obrane do napada. Sigurno naša najbolja utakmica ove sezone. Tko god dođe u Čapljinu teško da može nešto očekivati, čak i u ovakvoj situaciji, bez publike'', smatra Naletilić.

Čapljini je prvo nedostajao Jugović pa Brajković, onda Savković. U međuvremenu su imali i stanku od treninga od dva tjedna te mjesec dana neigranja natjecateljske utakmice.

''Nezgodno kad pauza dođe usred sezone, sigurno da ostavi traga na igračima. Kad ne treniraš dva tjedna, onda ti treba četiri tjedna treninga da se vratiš. Nikad se nismo s tim suočili, čudno je, ali sve je bolje od toga da lige nema nikako'', govori Naletilić i dodaje:

''Igramo od utakmice do utakmice i spremni stalno da se može dogoditi neka nova nenormalna situacija i pauza''.

Pred sobom imaju malo vremena da se, u ubrzanom ritmu nadoknađivanja propuštenih utakmica, pripreme za dvoboj sa još jednim članom Druge ABA lige, Širokim, u redovitom 9. kolu prvenstva (nedjelja, 20 sati). Njih najbolje poznaje upravo Naletilić, kojem je Široki matični klub za koji je nastupao godinama, piše Dnevni list.

''Čuo sam se baš sa Jurom Zubcem (kapetan Širokog, op.a.) prije Borca. On je rekao da ćemo dobiti Borac, dosta vjeruje u našu ekipu. Sa Širokim nam slijedi hercegovački derbi, u prijateljskoj utakmici smo ih dobili, ali u međuvremenu su se digli i pokazali kvalitetu. Dobili su širinu sa Rashunom Davisom. Ali ako odigramo 80 posto od onoga što smo pokazali protiv Borca, možemo se nadati novoj pobjedi'', zaključio je Josip Naletilić.

Kopirati
Drag cursor here to close