Uspon u karijeri

Musa: Želim se dokazati u Europi kako bi bio uspješan na NBA draftu 2018.

Sport / Košarka | 08. 06. 2017. u 10:44 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od najboljih košarkaša Bosne i Hercegovine i član hrvatskog prvaka Cedevite Džanan Musa danas će otputovati u talijanski Treviso, gdje će od petka do nedjelje pokazivati vještine na NBA kampu.

Musa je potpisao novi ugovor s Cedevitom za koju će igrati u sljedećoj sezoni, a potom ga u 2018. očekuje veliki korak u profesionalnoj karijeri - izlazak na ''draft'' sjevernoameričke NBA lige.

''Pripremao sam se za NBA kamp u Trevisu gdje ću se pokušati dokazati skautima. Prije mjesec dana sam produžio suradnju s Cedevitom i nadam se da ćemo u sljedećoj sezoni biti još bolji. U 2018. me očekuje NBA draft tako da je kamp u Trevisu samo prva stepenica ka tome. Nadam se da će moja sljedeća sezona u Europi biti odskočna daska za NBA ligu'', izjavio je Musa.

Vjeruje da je spreman za sve izazove u seniorskoj konkurenciji, ali da za NBA mora dosta raditi na fizičkoj spremi.

''Najbitnije mi je da sam napredovao dovoljno da se mogu nositi sa svima u seniorskoj konkurenciji, tako da u sljedećoj sezoni želim pokazati što znam. Ipak, za NBA se moram dobro pripremiti fizički i psihički, a tome ću se u potpunosti posvetiti u sljedećoj sezoni'', objasnio je.

Osvrnuo se i na predstojeće izazove s reprezentacijom BiH koja će pod izborničkom palicom iskusnog stratega Duška Vujoševića u kolovozu igrati pretkvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2019. godine.

''Za reprezentaciju BiH uvijek igram srcem. Sada imamo odličnog, provjerenog izbornika tako da vjerujem da reprezentacija može ostvariti odlične uspjehe. Vujošević je doveo Partizan do velikih uspjeha, imat ćemo odličnu ekipu koja će dati sve od sebe na terenu'', zaključio je.

Bh. reprezentativac će sudjelovati i i u radu košarkaškog kampa ''Prvi košarkaški kamp Bjelašnica 2017'', koji će biti održan u srpnju na olimpijskoj planini Bjelašnica.

Kopirati
Drag cursor here to close