Prijem u Kuću slavnih FIBA-e

Mujanović: Moramo se okrenuti se budućnosti košarke u BiH

Mujanović je na današnjoj konferenciji za medije naglasila da joj je žao što čestitka Saveza nije došla ranije, te da je u Ženevi predstavljala Bosnu i Hercegovinu i Savez.
Sport / Košarka | 10. 10. 2017. u 13:50 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine (KS BiH) danas su službeno čestitali legendi bh. košarke Raziji Mujanović na prijemu u Kuću slavnih Međunarodne košarkaške federacije FIBA, te naglasili da su vrata Saveza otvorena za bivšu košarkašicu.

Proslavljena košarkašica primljena je u Kuću slavnih zajedno s velikanima svjetske košarke kao što su Toni Kukoč, Shaquille O'Neal, Dušan Ivković, Valdis Valters, Pero Kameron, Miki Berkovič, i originalnim američkim ''Dream teamom'' - selekcijom SAD-a koja je osvojila olimpijadu u Barceloni 1992.

Mujanović je na današnjoj konferenciji za medije naglasila da joj je žao što čestitka Saveza nije došla ranije, te da je u Ženevi predstavljala Bosnu i Hercegovinu i Savez. 

''Nikada nije kasno za čestitku, žao mi je što nije došla ranije, ali najvažnije je da je stigla. Trebamo praviti pozitivne priče, zaboraviti na prošlost, te krenuti ispočetka i okrenuti se budućnosti košarke u Bosni i Hercegovini'', kazala je Mujanović. 

Osvrnula se i na mogućnost dobivanja funkcije u Savezu i naglasila da je uvijek bila na raspolaganju.

''Ja želim prvo da se sve ovo smiri, ali uvijek sam bila na raspolaganju da pomognem razvoju košarke u BiH, pogotovo ženske. Nikada nisam bila protiv toga, jer moja karijera je završena i naravno da bi mi bilo drago da se pojavi neka nova Raza i da rezultati budu na visokom'', istaknula je bivša košarkašica.  

Dodala je da su u posljednjem periodu ne bavi košarkom jer nije osoba koja se nameće.

''Živim u Sarajevu, ali nikada me niko nije kontaktirao da bih mogla pomoći na neki način. Jednostavno ja nisam osoba koja se nameće, ostala sam po strani'', zaključila je Mujanović. 

Potpredsjednik KSBiH Sejo Bukva rekao je da Mujanović zaslužuje pažnju i da je njen prijem u Kuću slavnih velika stvar za BiH, te da je otvoren da s košarkašicom sjedne i porazgovara o eventualnom angažmanu u Savezu. 

''Trebamo biti ponosni što imamo ovakvu veličinu u Kući slavnih. Mi nemamo puno ovakvih ljudi da bi ih se odricali. Znate u kakvom je stanju KSBiH, bilo bi dobro da se uključi što više bivših košarkaša i košarkašica. Ko god želi da se uključi, neka nam se javi, jer za razgovore smo otvoreni'', rekao je Bukva. 

Član Upravnog odbora KSBiH i član Borda FIBA-e Mirsad Đonlagić naglasio da je uspjeh Mujanović velika čast i priznanje za Savez i košarku u Bosni i Hercegovini, te posjetio na tešku situaciju u kojoj se košarka, ali i ostali sportovi u BiH nalaze zbog indiferentnosti države.

Kopirati
Drag cursor here to close