Prestigao Dražena Petrovića

Mostarac Bojan Bogdanović drugi najbolji NBA Hrvat

Uoči utakmice sa Sunsima imao je dosad 4.785 poena u NBA ligi, čime je bio izjednačen s jednim od najvećih europskih igrača svih vremena, Draženom Petrovićem. U utakmici protiv momčad iz Arizone zabio je 20 poena i time ga onda i prestigao.
Sport / Košarka | 17. 01. 2019. u 22:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bojan Bogdanović preksinoć je zabio 20 poena Sunsima i postao drugi najbolji hrvatski strijelac u NBA ligi.

Prije četiri i pol godine potpisao je Mostarac svoj prvi ugovor u najboljoj košarkaškoj ligi na svijetu, a počeci su bili klimavi. Gubio je startno mjesto u Netsima, a u jednoj od najlošijih momčadi desetljeća nikako nije uspijevao biti konstanta.

Ipak s vremenom se etablirao u pravu opasnost s perimetra, trpao protivničke koševe, a naposljetku postao i neizostavan član jedne od jačih ekipa lige u kojoj ove sezone u prosjeku zabija 16,3 poena te u prosjeku ima 45% za tri, a jedno vrijeme je i s preko 50% predvodio sve šutere u ligi, pišu 24sata.hr.

Uoči utakmice sa Sunsima imao je dosad 4.785 poena u NBA ligi, čime je bio izjednačen s jednim od najvećih europskih igrača svih vremena, Draženom Petrovićem. U utakmici protiv momčad iz Arizone zabio je 20 poena i time ga onda i prestigao!

Baldekinsko čudo od djeteta tako je sad treće s 4.785 poena, Bojan je drugi s dvadeset poena više, a prvi, još uvijek teško dohvatljiv je legendarni Pink Panther, Toni Kukoč s 10.874 poena.

Kopirati
Drag cursor here to close