''Brotnjo 2019.''

Međunarodni turnir šestu godinu zaredom okuplja mlade košarkaše

U sklopu turnira održat će se i natjecanje u šutiranju ''trica'' i slobodnih bacanja.
Sport / Košarka | 16. 04. 2019. u 12:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski košarkaški klub Brotnjo krajem travnja ponovno će u Čitluku ugostiti mlade košarkaše na tradicionalnom šestom Međunarodnom turniru ''Monte Zott – Brotnjo 2019.''. Turnir će se održati 26. i 27. travnja, a svoje sudjelovanje na turniru potvrdile su ekipe iz BiH, Hrvatske, Crne Gore i Italije.

Uz domaćine iz HKK Brotnjo na turnir će nastupiti mlađi kadeti HKK Široki Brijeg, HKK Čapljina, HKK Ljubuški, HKK Zrinjski, KK Metković, KK Sutjeska i BC San Giacomo Basket. Sudionici turnira bit će podijeljeni u dvije skupine, u kojim će svaka ekipa igrati s ostalim u skupini, nakon čega će prvoplasirane ekipe iz skupina igrati finale, dok će ostale ekipe igrati za poredak od trećeg do sedmog mjesta.

U sklopu turnira održat će se i natjecanje u šutiranju ''trica'' i slobodnih bacanja. Organizatori turnira za pobjednike u ova dva natjecanja osigurali su nagrade, a posebne nagrade pripremljene su također i za najboljeg igrača turnira, najboljeg strijelca i najboljeg obrambenog igrača.

Kao i ranijih godina, i ''Monte Zott – Brotnjo 2019.'' imat će humanitarni karakter jer će na turniru, čiji su generalni pokrovitelji Općina Čitluk i tvrtka Union Foods, biti organizirana prodaja različitih proizvoda kojom će se prikupljati sredstva za Udrugu Susret.

Sve utakmice odigrat će se u Gradskoj športskoj dvorani Čitluk, a posebnost ovogodišnjeg turnira je, uz nastupe ekipa iz BiH i Hrvatske, premijerni nastup ekipa iz Nikšića (Crna Gora) i Novare (Italija).

 

Kopirati
Drag cursor here to close