Ulična košarka

''Lubura izrada'' obranila titulu pobjednika ''Streetball turnira Široki Brijeg''

Sport / Košarka | 03. 07. 2017. u 06:36 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Širokobriješka ekipa ''Binvest Lubura izrada'' osvojila je peti ''Streetball Široki Brijeg'' - turnir u uličnoj košarci koji se igrao protekla tri dana na igralištu Dječjeg vrtića ''Trnoružica'' u širokobriješkom naselju Zorićevina.

''Lubura izrada'' je u finalu sa 16:10 slavila protiv ekipe ''Teletabisi'', a veliki broj posjetitelja cijelu je noć uživao u najmlađem olimpijskom sportu. Domaća ekipa tako je obranila naslov pobjednika iz 2016. godine.

Pobjednička ekipa je do finala došla svladavši u polufinalu sa 17:9 ekipu Jadera dok je u drugom polufinalu ekipa ''Teletabisi'' s 13:10 slavila protiv Ecos Romarija.

Širokobriješki turnir je jedan od pet ''Satellite turnira'' u Bosni i Hercegovini, a to znači da je pobjednik uz novčanu nagradu od 1.000 eura osvojio i pozivnicu za challenger u rumunjsku Sibiju. Drugoplasiranoj ekipi pripalo je 300 eura.

Pobjednik u tricama je Željko Palavra dok je u zakucavanjima najbolji bio Bože Radoš.

U petak, prvog dana turnira, na terenu su bili mlađi uzrasti u tri kategorije (od 12, do 14 i do 17 godina) i to 20 ekipa. Subota i nedjelja bili su na rasporedu za više od 20 seniorskih ekipa, a veliko finale odigrano je oko ponoći u noći s nedjelje na ponedjeljak.

Prvo mjesto u kategoriji do 12 godina osvojila je ekipa Šuteri svladavši u finalu Uragan. U finalu do 14 godina Busevi su bili bolji od KK Široki, a u kategoriji do 17 godina pobjedu u finalu protiv Čivauve odnijela je Zorićevina.

Bljesak.info je medijski pokrovitelj turnira ''Streetball Široki Brijeg''.

Kopirati
Drag cursor here to close