NBA

Los Angeles Lakers osvojili 17. naslov prvaka

Uz Anthonyja Davisa, James je odveoLakerse do prvog mjesta u Zapadnoj konferenciji u svojoj drugoj sezoni u Los Angelesu. Los Angeles je u završnici imao omjer pobjeda i poraza 16-5.
Sport / Košarka | 12. 10. 2020. u 07:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Los Angeles Lakers su sinoć osvojili naslov prvaka NBA, svoj 17., nakon što su u šestoj utakmici u "mjehuru" pored Orlanda sa 106-93 pobijedili Miami Heat i svladali ih ukupnm rezultatom 4-2 u seriji.

LeBeron James je osvojio svoj četvrti NBA naslov zabovši u utakmici 28 koševa uz 14 skokova i deset asistencija. Postao je prvi igrač u povijesti NBA da je proglašen najboljim igračem finala s tri različita kluba i sada ima četiri takve titule, a ispred njega je samo još Michael Jordan sa šest naslova MVP-a završnice. Prošle godine kada je prešao u Los Angeles iz Cleveanda obećao je navijačima, koji su šest sezona zaredom ostali bez doigravanja, da će se to promijeniti.

"To što mislim da moram nešto dokazati me tjera naprijed", izjavio je James nakon svoje rekordne 260. utakmice finala.

Uz Anthonyja Davisa, James je odveoLakerse do prvog mjesta u Zapadnoj konferenciji u svojoj drugoj sezoni u Los Angelesu. Los Angeles je u završnici imao omjer pobjeda i poraza 16-5.

Ovu je godinu, osim pandemije koronavirusa koja je uzrokovala prekid višemjesečni sezone te nastvaak u zaštićenom "balonu" bez navijača u Orlandu, za Los Angeles obilježila i tragična smrt njihove bivše zvijezde Kobea Bryanta koji je u siječnju poginuo u padu helikoptera s kćerkom Giannom. "Još od tragedije, svi smo željeli ovo napraviti za njega", kazao je Davis koji je utakmicu završio sa 19 koševa i 15 skokova, javlja HINA.

Rajon Rondo je također dodao 19 koševa za Lakerse koji su se sada izjednačili s Boston Celticsima po broju osvojneih naslova, svojim prvim od 2010. Kentavious Caldwell-Pope je dodao 17 koševa.

Kod Miamija najbolji je bio Bam Adebayo sa 25 koševa i 10 skokova, dok su Jimmy Butler i Jae Crowder ubacili svaki po 12 koševa. Goran Dragić se vratio na teren nakon što je propustio četiri utakmice zbog ozljede stopala zarađene u prvoj utakmici finala, ali to nije bilo dovoljno za Miami da izbori sedmu utakmicu.

Lakersi nisu ni jednom gubili u šestoj utakmici, a u drugoj četvrtini su nadigrali Miami sa 36-16.

Zahvaljujući seriji 13-0 u drugoj četvrtini Lakersi dolaze na 30 razlike (64-34) 49.6 sekundi prije poluvremena. Na kraju je na poluvremenu prednost Lakersa iznosila 28 koševa.

"Nismo ostvarili rezultat u doigravanju koji smo htjeli, ali ovo će biti doživotna sjećanja koja ćemo dijeliti", kazao je trener Miamija Erik Spoelstra.

Odmor nije puno usporio igru Los Angelesa koji su prije kraja treće četvrtine imali prednost od 36 koševa, a taj su dio utakmice završili rezultatom 87-58. Kod rezultata 103-86 minutu i pol prije kraja James iDavis su otišli do klupe i počeli slaviti sa suigračima.

Kopirati
Drag cursor here to close