NBA

Lakersi se zahuktali, Denver slavio u Portlandu

Nakon sinoćnjih trećih utakmica prvog kruga doigravanja postalo je prilično izvjesno da u ovoj sezoni nećemo gledati reprizu prošlogodišnjeg "finala pod balonom".
Sport / Košarka | 28. 05. 2021. u 09:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Milwaukee Bucksi su uvjerljivom pobjedom 113-84 u Miamiju protiv domaćeg Heata došli na jednu pobjedu od plasmana u drugi krug NBA doigravanja, aktualni prvaci LA Lakersi su kao domaćini svladali Šarićeve Phoenix Sunse sa 109-95, a Denver je sa 120-115 bio bolji od Trail Blazersa u Portlandu.

Nakon sinoćnjih trećih utakmica prvog kruga doigravanja postalo je prilično izvjesno da u ovoj sezoni nećemo gledati reprizu prošlogodišnjeg "finala pod balonom", kad su Los Angeles Lakersi u Orlandu osvojili naslov svladavši Miami. I dok su aktualni prvaci nakon početnog poraza od Sunsa došli do druge uzastopne pobjede, Miami je upao 'u rupu' iz koje se teško može izvući.

Nakon dva poraza u Milwaukeeju, Heat je uvjerljivo izgubio i na svom parketu, a momčad Erica Spoelstre pokazala je malo ili ništa od onoga što ju je krasilo tijekom prošlogodišnjeg doigravanja u kojem su bili najugodnije iznenađenje.

Treći dvoboj protiv Bucksa bio je jednosmjerna ulica, jer je napad Heata bio na vrlo niskoj razini. Imali su 37,6% šuta iz igre, a pogodili su devet trica iz 32 pokušaja. S druge strane, Bucksi su bili na 48,3% realizacije i imali su potpunu kontrolu skoka (55-42).

Khris Middleton je predvodio pobjednike s 22 koša, osam skokova i pet asistencija, a Giannis Antetokounmpo je uz 17 poena imao i 17 skokova. Jrue Holiday se sve više pokazuje kao isplativa akvizicija, a ovoj je pobjedi Milwaukeeja doprinio s 19 koševa i 12 asistencija, prenosi Hina.

Miami je imao trojicu igrača s dvoznamenkastim brojem koševa. Jimmy Butler je ubacio 19 poena uz osam skokova i šest asistencija. Bam Adebayo je dodao 17 koševa, osam skokova i četiri asistencije, a Nemanja Bjelica je završio dvoboj s 14 poena.

Već u subotu Milwaukee može dovršiti posao u prvom krugu, dok Miami ima priliku barem izbjeći da bude pometen iz doigravanja.

Los Angeles Lakersi su Dario Šarić nije dobio priliku zaigrati u trećoj utakmici serije protiv Lakersa, prvoj koju je momčad iz Los Angelesa odigrala u doigravanju na domaćem terenu u posljednjih osam godina.

Sunsi su se držali 'u egalu' do poluvremena, da bi u trećoj četvrtini Lakersi stvorili 17 koševa prednosti i do kraja dvoboja rijetko dopuštali gostima da se spuste na jednoznamenkasti zaostatak.

Anthony Davis je odigrao ponovno na visokoj razini te s 34 koša i 11 skokova predvodio domaću momčad. LeBron James je uz 21 poen imao i devet asistencija, a Dennis Schroder je postigao 20 koševa.

Kod Phoenixa je najučinkovitiji bio Deandre Ayton s 22 koša i 11 skokova. Devin Booker je limitiran na 19 poena, a podijelio je šest asistencija.

Lakersi će u nedjelju ponovno ugostiti Phoenix i tražiti treću uzastopnu pobjedu nad Sunsima.

Veliku pobjedu (120-115) ostvarili su Denver Nuggetsi u Portlandu i ponovno preuzeli prednost domaćeg terena. Centar gostiju Nikola Jokić bio je centralna figura večeri s 36 koševa, 11 skokova i pet asistencija, ali u prijelomnim trenucima neizvjesne završnice briljirao je Austin Rivers koji je pogodio četiri trice (5/10) u završnih šest minuta te 16 od svog 21 poena ubacio u zadnjoj četvrtini.

Michael Porter Jr. je dodao 15 koševa, Aaron Gordon je ubacio 13, a Facundo Campazzo 11 za Nuggetse koji su pogodili 20 od 38 pokušaja za tricu.

Portland je nakon vodstva u prvoj četvrtini, ostatak dvoboja proveo loveći prednost gostiju. U zadnjoj četvrtini su Trail Blazersi uspjeli doći do izjednačenja, ali nisu mogli prelomili dvoboj na svoju stranu, ponajviše zahvaljujući lošem vanjskom šutu (14/45 za tricu).

Damian Lillard je ubacio 37 poena, ali je za tricu gađao 5/16.C. J. McCollum je imao 22 koša i devet skokova, a Nate Powell je postigao 18 koševa. U zadnjoj četvrtini se 'probudio' Carmelo Anthony i došao do 17 poena. Jusuf Nurkić je imao 13 koševa i 13 skokova, ali su Trail Blazersi ostali bez njega pet minuta prije kraja utakmice zbog šeste osobne pogreške.

Portland će u noći sa subote na nedjelju na domaćem terenu pokušati izjednačiti na 2-2.

Kopirati
Drag cursor here to close