Razgovori na dnevnoj bazi

Kovačević: Novi izbornik BiH morala je biti osoba s vizijom

Direktor reprezentacije BiH naglašava da je obavio razgovore s Bosnićem s kojim se čuje na dnevnoj bazi.
Sport / Košarka | 13. 11. 2018. u 14:24 Bljesak.info
Novi izbornik bh. košarkaša je morala biti osoba s vizijom

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi izbornik bh. košarkaša je morala biti osoba s vizijom, a uvjeren sam da je ta osoba Vedran Bosnić - kazao je direktor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Siniša Kovačević na današnjoj konferenciji za medije.

Bivši izbornik reprezentacije Švedske i trener ekipe Sordatelje Kings Vedran Bosnić ušao je u uži krug kandidata za izborničku poziciju zajedno s nekadašnjim članom stručnog stožera reprezentacije BiH i trenerom Bosne Royal Denisom Bajramovićem, a komisija u sastavu Tihomir Mustapić, Mirza Teletović, Dalibor Miloš i Siniša Kovačević odlučila je šansu dati Bosniću, koji se u Švedskoj posebno istaknuo u radu na afirmaciji mladih košarkaša.

''S Jasminom Repešom se nismo uspjeli dogovoriti zbog njegovih obveza od ranije. Imali smo sužen broj kandidata, ali selektor je morala biti osoba s vizijom, spremna da radi s mladim košarkašima. Mislim da je Bosnić dobar izbor. Njegovi prethodni rezultati su nam olakšali donošenje odluke i smatramo da je on dugoročno rješenje, da izabere mlade igrače s kojima će pokušati izboriti nastup na idućem europskom prvenstvu'', kazao je Kovačević.

Direktor reprezentacije BiH naglašava da je obavio razgovore s Bosnićem s kojim se čuje na dnevnoj bazi.

''Razgovarali smo s njim kao i s drugim kandidatima i uvjerili se u njegovu viziju reprezentacije BiH. U narednom periodu ćemo dati priliku mladim igračima, da bi vidjeli s čime raspolažemo. Vjerujem da će selektor pozvati još neke igrače da bi se uvjerio u njihove kvalitete. Popis igrača će biti objavljen sutra ili prekosutra'' kazao je Kovačević.

Dodao je da je obavljen i razgovor s Džananom Musom, koji će u budućnosti biti na raspolaganju reprezentativcu, kao i Ajdin Penava, naravno ako Bosnić odluči da mu je potreban igrač njegovih kvaliteta.

Novi generalni izbornik Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan ističe da je prihvatio nezahvalnu funkciju u periodu turbulencija i loše financijske situacije u Savezu.

''Složena situacija je dovela Savez u nezavidnu situaciju, ali Mirza Teletović i ljudi oko njega su počeli rješavati probleme, a mene su doveli da im pomognem u tome. Očekuje nas puno posla, a prvo smo morali osigurati nastupe ženske košarkaške reprezentacije u naredna dva meča kvalifikacija, te imenovati novog reprezentativca muške reprezentacije'', kazao je Čolan.

Ističe da Savez već radi na pronalasku sponzora koji bi riješili dobar dio problema financiranja svih reprezentacija BiH, te da će biti potrebno dosta entuzijazma i komunikacije s krovnim bh. institucijama koje trebaju pružiti financijsku podršku košarci u BiH, a koja je u proteklim godinama izostala.

Kopirati
Drag cursor here to close