Tako je to kod nas

Kovačević: Denis Bajramović nije izabran za izbornika

I kako to obično bude kada su u pitanju izbori pojedinih izbornika informacije se pojavljuju, izbornici se postavljaju bez službenih imenovanja, predstavljanja ...
Sport / Košarka | 06. 11. 2018. u 08:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaška reprezentacija BiH je u ovom još uvijek aktualnom ciklusu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo promijenila već tri izbornika, a posao će zaključiti četvrti.

Počelo je s Duškom Vujoševićem koji je sa skromnim igračkim kadrom izvukao maksimum u prvom krugu. Već tijekom prvog kruga Vujošević je imao određenih zdravstvenih problema pa je u posljednjem dvoboju protiv Armenije u gostima posao završio Vujoševićev pomoćnik, Mensur Bajramović. Vujošević se vratio na klupu, reprezentacija je uspjela svladati Rusiju i Belgiju.

S omjerom dvije pobjeda i četiri poraza reprezentacija je zaključila drugi krug, zdravstveno stanje Vujoševića se pogoršalo, savez je morao tražiti novo rješenje.

Bajramović je kao pomoćnik bio prva opcija, ali je on izabrao ponudu iz Azije, pa su se savez i reprezentacija našli u velikim problemima. Bukvalno pet do dvanaest uskočio je Jasmin Repeša, za treći krug.

U kratkom razdoblju probao je nešto uraditi, reprezentacija je izgubila tijesno od Finske, pa Češke. Nakon poraza od Čeha postalo je jasno kako od čuda zvanog nastup na Svjetskom prvenstvu u ovakvoj situaciji nema ništa.

Uslijedila je pauza, a o izborniku se počelo pričati nakon što je za prvog čovjeka saveza izabran Mirza Teletović. Realno u ostanak Repeše je malo tko vjerovao, s vremenom je "knjiga spala na dva slova". Vedran Bosnić koji je napustio klupu Švedske i Denis Bajramović pomoćnik Ace Petrovića na Eurobasketu 2013. godine baš na klupi reprezentacije BiH, sadašnji trener Bosne Royal.

I kako to obično bude kada su u pitanju izbori pojedinih izbornika informacije se pojavljuju, izbornici se postavljaju bez službenih imenovanja, predstavljanja. Tako se pojavila informacija kako je sve već odlučeno kako će izbornika biti Denis Bajramović. A onda se svega par sati kasnije oglasio direktor bh. reprezentacije Siniša Kovačević koji je pojasnio:

"Bajramović jeste jedan od dvojice najozbiljnijih kandidata za Repešinog nasljednika. Drugi kandidat je Vedran Bosnić i nije istina da je donesena odluka. Tu odluku će donijeti rukovodstvo Saveza do 25. studenog kada treba da startaju pripreme reprezentacije za nastavak kvalifikacija", istaknuo je Kovačević.

Je li Bajramović već imenovan, hoće li biti eventualno Bosnić pokazati naredni dani. Ono što je sigurno da imena kandidata i sam izbor izbornika pokazuju koliko je situacija u samom savezu daleko od normalne.

Kopirati
Drag cursor here to close