Balkanska liga

Košarkaši Zrinjskog sutra putuju za Sofiju

Sport / Košarka | 10. 10. 2011. u 08:08 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Zrinjskog sutra putuju za Sofiju gdje će u srijedu protiv domaćina Levskog igrati prvu službenu utakmicu ove sezone. U l. kolu Balkanske lige čeka ih bivši pobjednik tog natjecanja i jedan od favorita za osvajanje istog.

''Levski je po meni glavni favorit Balkanske lige i sigurno jedna od najjačih ekipa s kojom ćemo igrati ove sezone. Sam njihov roster, s tri Amerikanca i nekoliko bugarskih reprezentativaca govori o njihovoj snazi. Ne pada mi na pamet bilo što prognozirati, ali od svojih igrača tražit ću maksimum. Na papiru je Levski puno jači, ali želim da igrači daju sve od sebe pa što bude'', rekao je Parežanin.

Zrinjski je u posljednjoj probi pred početak nove sezone pobijedio sarajevsku Bosnu 80:78 Bila je to utakmica koja bi vilo lako mogla dati putokaz kako će Zrinjski izgledati u idućoj sezoni.

Zahvaljujući energiji, borbenosti i, na koncu, kvaliteti Zrinjski je vrlo brzo otišao na dvoznamenkastu razliku, u drugoj četvrtini i na plus 17, a onda zbog neiskustva doveli su se u opasnost da izgube utakmicu.

Ipak, u pripremnom razdoblju rezultat pada u drugi plan, a treneru Zrinjskog Dejanu Parežaninu bit će važnije, kako primjenjivati igru iz prvog poluvremena utakmice protiv Bosne, a spriječiti da se navijaju stvari iz zadnje trećine.

Utakmica protiv Bosne, osim što je bila generalka pred sezonu, poslužila je trenerima da vježbaju za pravilo koje će vrijediti od ove natjecateljske sezone. Naime, u Prvenstvu BiH na parketu će stalno morati biti barem jedan igrač mlađi od 21 godine.

Parežanin je protiv Bosne stoga stalno držao jednog ili čak dvojicu igrača koji su rođeni poslije 1990. godine. Zrinjski takvih u prvom sastavu ima šestoricu (Perić, Bodiroga, Hasandić, Masić, Tomić, Jovanović), ali treneru će trebati vremena da mu vođenje brige oko ispunjavanja tog pravila postane rutina.

Kopirati
Drag cursor here to close