Liga Herceg Bosne

Košarkaši Studenta najljepša mostarska sportska priča

Sport / Košarka | 29. 04. 2015. u 13:10 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Impresivnim nastupom sa ukupnih 17 pobjeda i samo dva poraza košarkaški klub Student ovog vikenda izborio je naslov prvaka Lige Herceg Bosne i time postigao plasman u Prvu košarkašku ligu BiH.

Najmlađa košarkaška momčad na ovim prostorima, koju gotovo do jučer nitko nije mogao smjestiti u sam vrh Prve lige Herceg Bosne, donijela je veliko priznanje Sportskoj udruzi studenata Studentskog centra Mostar pod čijim okriljem i djeluje.

Ekipu Studenta koji je već u trećoj sezoni stigao do povijesnog uspjeha čini 10 studenata i jedan profesor, a sudeći prema njihovim dosadašnjim nastupima pred njima je jako svjetla budućnost.

Riječ je o veoma mladoj momčadi koja je pokazala kako se angažmanom i trudom dolazi do rezultata, priopćeno je iz ove udruge.

Od 10 igrača Studenta, sedam njih boravi u Studentskom centru Mostar a cijeloj momčadi osigurani su obroci u studentskom restoranu kao i besplatno korištenje teretane a sve u cilju olakšavanja studentskog života i aktivacije mladih ljudi u sport.

Sportska udruga studenata Studentskog centra djeluje nepune tri godine i osim košarkaške momčadi ponosna je i svoj odbojkaški klub Student Mostar koji je također u netom završenoj sezoni osvojio odlično treće mjesto u Superligi F BiH skupina jug.

Ovaj hvale vrijedan projekt osnivanja Udruge nastao sa željom zadovoljavanja potreba studenata za organiziranim bavljenjem sportsko-rekreacijskim aktivnostima i omogućiti studentima da se bave sportom.

“SKK Student iako proglašen najiskusnijom ekipom je imao prosjek starosti 22.9 godina što je daleko od iskusnog, pogotovo kad se zna da ni jedan naš igrač nikad nije bio nositelj a većina njih nije imala ni približno veću minutažu ranije. U hodu smo stvarali nositelje igre kroz naš sistem i on je na kraju izbacio par mladih igrača koje čeka lijepa košarkaška budućnost. Izdvojio bih kapetana Ivana Bogdanovića, Ivicu Širića koji po meni zaslužuje poziv u mladu reprezentaciju BiH, Marija Barbarića koji se u finišu sezone pretvorio u ključnog čovjeka. Svi ostali momci su dali svoj maksimalan doprinos i moram reći da sam uživao raditi sa njima i da je naša želja da većina ovih momaka ostane u Studentu i naredne godine. Moram još istaći iako ćemo kroz budućnost na tome raditi je činjenica kako je Student bio daleko najjeftinija momčad u drugoj ligi.“ kazao je Boris Džidić, trener KK Studenta.

“Još jednom bih čestitao mojim igračima na svemu što su uradili ove sezone.12-2 omjer u regularnom dijelu plus 5-0 u play offu je odličan rezultat. Susretali smo se sa mnogim poteškoćama već poznatih loših uvjeta treniranja u Mostaru ali nismo se pokolebali“ dodao je Džidić.

Sljedeće sezone SKK Student će igrati u Prvoj košarkaškoj ligi BiH, a u klubu već započinju sa pripremom ekipe za to natjecanje. Veliki broj košarkaša izrazio je želju da nastupi u redovima novog mostarskog prvoligaša u čijim redovima imaju sve uvjete za napredak u karijeri i obrazovanju.

Osvajanje naslova prvaka Lige Herceg-Bosne najbolja je nagrada za pokretače Sportske udruge studenata SCM i pokazatelj uspješnosti ovog projekta čiji je inicijator ravnatelj Studentskog centra Dragan Mikulić i zasigurno vjetar u leđa za daljnju aktivaciju novih sportski klubova pod ovim krovom.

 

MOMČAD STUDENTA

1. Ivan Bogdanović kapetan 1994./ I.god. Fakultet prirodoslovnih-matematičkih i odgojnih znanosti
2. Mirko Đerek 1990./ IV.god. Agronomski fakultet
3. Nikola Ivišić 1993./.I.god. Fakultet prirodoslovnih-matematičkih i odgojnih znanosti
4. Karlo Kovač 1995./ I.god. Filozofski fakultet
5. Ivica Širić 1995. / I.god. Sigurnosne studije
6. Obrad Vuković 1991./ IV.god. Sigurnost i zaštita
7. Josip Penava 1991./ V.god. Fakultet prirodoslovnih-matematičkih i odgojnih znanosti
8. Berin Gudić 1994./ I.god. Informacijske tehnologije
9. Mario Barbarić 1994./ II.god. Strojarski fakultet
10. Mario Markota 1991./ II.god. Filozofski fakultet
11. Ante Smolić 1984./ prof. fizike Gimnazija Široki Brijeg

Članovi momčadi još su bili: Dejan Marković rođen 1992.godine, Ivan Marković rođen 1994.godine, Josip Gunjača rođen 1991.godine, Nino Pleština rođen 1991.godine i Borna Očašić rođen 1996.godine. Stručni stožer kluba: Boris Džidić trener, Samir Lerić pomoćni trener i Franjo Bubalo fizioterapeut.

 

Kopirati
Drag cursor here to close