Ne ganja se titula

Košarkaši Čapljine do kraja sezone se oslanjaju na mlade kadrove

''Od igrača ću tražiti maksimalno zalaganje, a na uštrb minuta nekih igrača priliku ćemo davati mladima, oni su profesionalci i to će chatiti'', rekao je Džidić.
Sport / Košarka | 26. 02. 2021. u 16:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprava Hrvatskog košarkaškog kluba ''Čapljina'' odlučila je da mijenja ''kurs'' i do kraja sezone će priliku dati mladim igračima.

Kako su kazali iz Uprave, osiguran je ostanak u Ligi, pa je red da priliku dobiju mladi i domaći kadrovi.

''Postigli smo cilj zacrtan za početak ove sezone - ostanak u ligi. Borili smo se s koronom u svim aspektima, kako u onom financijskom, tako i u onom igračkom - u tri pauze imali smo dva mjeseca neigranja i netreniranja, što je ostavilo posljedice na spremnost igrača i ne bi bilo realno forstirati da se borimo za Ligu 6'', rekao je predsjednik kluba Bojan Krešić.

Komentirao je i odlazak Vladimira Ivelje.

''Ivelja je zatražio raskid ugovora zbog prestanka profesionalne karijere i naravno da tu nismo komplicirali stvari. Vlado je jedan veliki igrač i čovjek, zahvaljujemo mu se na svemu što je uradio za klub u protekle dvije godine i želimo mu sreću u novoj karijeri'', dodao je Krešić.

Naveo je kako će sada priliku dobiti mladi.

''Oni moraju okusiti kako je to igrati u Premier ligi, to je stav Uprave, a s te stručne strane o detaljima će odlučivati trener'', zaključio je Krešić.

Boris Džidić, trener Čapljine, kaže da će ispoštovati odluku Uprave.

''Mogu samo reći da sam prezadovoljan onime što smo napravili. Peti smo na ljestvici, dijelimo to mjesto sa Slobodom i Bratuncem, i kad uzmemo u obzir sve ono što se događalo u ovoj sezoni, a prioritetno mislim na koronu, napravili smo fantastičnu stvar'', kaže Džidić.

''Od igrača ću tražiti maksimalno zalaganje, a na uštrb minuta nekih igrača priliku ćemo davati mladima, oni su profesionalci i to će chatiti'', rekao je Džidić.

Dodao je kako je odluka kluba ''realna i rezonska''.

Ipak, smatra da će ekipi nedostajati Ivelja, a muči ga i ozlijeda Jugovića.

''Ostali smo na dva prava visoka nositelja, a to su Milin i Sudžum, tako da će se taktika promijeniti. Protiv Leotara smo bez Ivelje i Jugovića. Ivelja nije tu zbog odlaska, a Jugović zbog ozljede koja se aktivirala u Kaknju. Još dva momka su upitna zbog zdravstvenog stanja'', kaže Džidić.

Najavio je i susret s Leotarom koji se igra u subotu u 20.00 sati u Čapljini.

''Idemo raditi s ovim što imamo i borit se i pokušat pobijediti Leotar koji je uvijek nezgodna ekipa'', rekao je.

Na kraju je dodao kako ih čeka težak raspored do kraja.

''Svaka utakmica će biti teška, raspored je vrlo nezgodan, ide nam blok od ABA 2 ligaša – Borac, Spars, Široki, Zrinjski. Na kraju nam slijedi i lokalni derbi s uvijek jakim Zrinjskim. Ne možemo obećati ništa osim da ćemo se borit i da ćemo ispuniti želje Uprave kluba'', kazao je strateg Čapljine Boris Džidić.

Kopirati
Drag cursor here to close