Pobijedili Čehe

Košarka: Juniori BiH osvojili Europsko prvenstvo B-divizije

Sport / Košarka | 20. 08. 2012. u 09:14 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovina osvojila je Europsko prvenstvo B-divizije u Sarajevu svladavši u finalnom susretu izborništvo Češke sa 76:64.

Bosne i Hercegovina osvojila je Europsko prvenstvo B-divizije u Sarajevu svladavši u finalnom susretu izborništvo Češke sa 76:64.

Plasmanom u finale oba izborništva su osigurala napredak u A-diviziju najboljih europskih reprezentacija. Za treće mjesto, koje također donosi plasman u A-diviziju, danas će razigravat reprezentacije Engleske i Finske.

BiH je većim dijelom susreta održavala značajnu rezultatsku prednost. Na poluvremenu je bilo 13 razlike za domaći tim (37:24), a Česi su zaprijetili šest minuta prije kraja kada su se spustili na devet bodova zaostaka.

Izabranici Nenada Markovića do kraja susreta nisu dopustili da Česi dodatno smanje prednost i mirno su priveli susret kraju.

Najefikasniji u ekipi Bosne i Hercegovine bio je Nedim Buza s 20 postignutih bodova, dok Jusuf Nurkić dodao 18 bodova uz 11 skokova. U poraženom timu najviše je pokazao Radovan Kouril s 24 poena.

Kopirati
Drag cursor here to close