Veliko pojačanje

Kenan Bajramović potpisao za Sparse do kraja sezone

Sport / Košarka | 09. 11. 2016. u 13:39 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iskusni centar i bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Kenan Bajramović potpisao je ugovor sa Sparsima do kraja sezone.

Bajramović je stigao u tabor sarajevskog tima kao veliko pojačanje koje će mladom timu Sparsa donijeti snagu na centarskoj poziciji i dodatno iskustvo, a trener Sparsa Marko Trbić u izjavi za Fenu ističe da Bajramović njegovom timu donosi prijeko potrebnu sigurnost ispod koša.

''Bajramovićev dolazak je podstrek našim mladim igračima. On donosi kvalitet i sigurnost ispod koša, tako da očekujem da ćemo s njim igrati bolje i sigurnije, a samim tim mladim košarkašima će pomoći u sazrijevanju'', izjavio je Trbić.

Naglašava da su ambicije kluba od početka sezone plasman u Ligu za prvaka, te da samo vrijeme može pokazati da li će se ambicije kluba mijenjati.

Treninzima Sparsa se pridružio i bh. reprezentativac Dalibor Peršić, koji se oporavio od operacije Ahilove tetive. Trbić objašnjava da se na iskusnog beka još ne može u potpunosti osloniti, jer nije igrao proteklih 11 mjeseci.

''Od Peršića ne treba očekivati čuda. On se tek oporavio od operacije i sada nastoji da se vrati u natjecateljsku formu. Morat ćemo s njim biti strpljivi, a on sigurno može još dosta pružiti na terenu'', rekao je Trbić.

Bajramović može igrati za Sparse već ovog vikenda u meču protiv tuzlanske Slobode.

Kopirati
Drag cursor here to close