Press konferencija HKK Široki

Jelčić: Donijet ćemo smjernice za Drugu ABA ligu, ali na potezu je KSBiH

Povodom posljednje utakmice u kalendarskoj godini koju će Široki zaključiti na prvom mjestu, u prostorijama kluba održana je konferencija za novinare.
Sport / Košarka | 21. 12. 2018. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski košarkaški klub Široki u subotu u 18:00 sati na Pecari igra posljednji ovogodišnji susret, a u goste im u sklopu Prvenstva BiH stiže posljednjeplasirana Gradina. 

Na poluvremenu ove utakmice bit će javno izvlačenje nagradne igre u kojoj je glavna nagrada automobil Peugeot 208.

Povodom posljednje utakmice u kalendarskoj godini koju će Široki zaključiti na prvom mjestu, u prostorijama kluba održana je konferencija za novinare na kojoj su govorili predsjednik kluba Igor Jelčić, trener Danijel Jusup te igrači Markus Lončar i Josip Batinić.

Uprava zadovoljna

''Mi u Upravi smo jako zadovoljni ovime što je do sada napravljeno, s trenutnim plasmanom i prvenstveno s igrom, ali i samom činjenicom da smo došlo do finala Kupa Herceg-Bosne koje će se igrati u Širokom Brijegu 9. veljače 2019. godine'', kazao je na početku predsjednik HKK Široki Igor Jelčić.

Foto: Bljesak.info / Press konferencija HKK Široki

Protekli dio sezone u kojem Široki odlično ''stoji'' prokomentirao je trener Jusup te je istaknuo da momčad samo treba nastaviti kvalitetnu kao  i do sada.

Što manje govoriti, a što više raditi

''Zadovoljan sam s ovim dijelom sezone, relativno rano smo počeli s pripremama i uhvatili smo se posla. U odnosu na ostale ekipe, imali smo dosta kvalitetno prijelazno razdoblje gdje smo neke stvari posložili. Dečki su se uhvatili posla, marljivo su radili. Pripreme smo napravili studiozno i po planu i sada možemo reći da lagano beremo plodove toga rada. Teško je bilo pretpostaviti kako će sve to izgledati, ipak se radi o mladim igračima, a primjetio sam da oni hoće raditi, da imaju jedan košarkaški gen i to daje jamstvo da bi to sve moglo biti dobro. Kroz sezonu nas je malo 'poljubila sreća'mislim da smo iz utakmice u utakmicu dizali svoju igru.

Foto: Bljesak.info / Danijel Jusup

Nisam od velikih euforija niti padanja u depresije, kako smo se ponašali do sada tako se trebamo ponašati i od sada. Radili smo jako intenzivno i koncentrirano trebamo ići od utakmice do utakmice. Treba biti svjestan da imamo jednu finu priliku napraviti jedan dobar rezultat, to su činjenice i od toga ne treba bježati. Ne treba zaboraviti nikako kako smo došli dovdje i tako treba nastaviti. To su mladi dečki, a ja uvijek govorim mladost jednako oscilatornost - treba se znati ponašati u situacijama kada se gubi i u situacijama kada se pobjedi. To je isto jedna škola koju dečki moraju proći. Moramo biti na zemlji s dvije noge, raditi kao što smo radili do sada, što manje govoriti, a što više raditi'', prokomentirao je dosadašnji tijek sezone trener Širokog Danijel Jusup.

Nakon trenera, svoje viđenje dosadašnjeg dijela sezone komentirali su igrači.

Naporan rad došao na naplatu

''Rano smo počeli pripreme i većina momaka od prošle sezone je ostala na okupu te se vidi da smo dugo zajedno. Nadam se da će se nastaviti i dalje ovaj niz od šest pobjeda. Mislim da se ovaj naš pošten oslikao na našu igru i mislim da ćemo nastaviti tim nizom'', kazao je Markus Lončar.

Foto: Bljesak.info / Markus Lončar

''Kada pričamo o Širokom ove sezone rekao bih da je to sustav od 15 igrača sa stručnim stožerom u kojem svaki od njih ima svoj dio posla i radi ga maksimalno profesionalno. Mislim da je to rezultat toga što je Široki prvi na ljestvici. Naporan rad je sada došao na naplatu'', istaknuo je mladi Josip Batinić.

Bila bi šteta ne zaključiti godinu pobjedom

U nastavku se trener dotaknuo i nadolazeće utakmice s posljednjeplasiranom Gradinom.

''Gradina ima dvije gostujuće pobjede, Student i Bosna, očito se na gostovanjima osjećaju komforno. I to su Bosnu dobili u gostima nakon što su od Sparsa prije toga izgubili 60 razlike. To što su izgubili od Bratunca nas ne smije zavarati. Imaju par iskusnih igrača, dosta toga baziraju na šutu od tri poena i imaju vanjsku liniju takvu da mogu dosta dobro iskontrolirati loptu. Mi tu utakmicu trebamo shvatiti ozbiljno kao i svaku do sada. Bila bi šteta da ne pobjedimo'', mišljenja je trener Jusup.

Druga ABA liga ''da'', ali kako?

Dobre i igre i rezultati Široki stavljaju u red prvih favorita za borbu za ulazak u Drugu ABA ligu sljedeće sezone. Toga su svjesni u klubu, ističe Jelčić, ali naglašava da Košarkaški savez BiH još nije definirao kako će se Druga ABA liga popunjavati iz BiH.

''Uprava će sjesti vrlo brzo te donijeti odluke i smjernice što i kako dalje. S druge strane, imamo još uvijek nejasnu situaciju oko Druge ABA lige jer još nema načina kako se ona popunjava. Naš Savez još nije donio odluku kako će se ona popuniti. Postoji tu još X varijanti, ukoliko Igokea ispadne... Sve je još uvijek otvoreno, tako da mi još sami ne znamo u kojem sve to pravcu ide. Već smo na tu temu razgovarali s predstavnicima Saveza i da se u Sarajevu otvori ova tema te da se donesu smjernice. Tako da bi i mi, a i drugi klubovi koji pretendiraju Drugoj ABA ligi, znali kako se nastaviti ponašati u drugom dijelu sezone. Još je to sve neodređeno'', smatra predsjednik HKK Široki Igor Jelčić.

Foto: Bljesak.info / Igor Jelčić

Za kraj su pozvali sve navijače da dođu na Pecaru u subotu, 22. prosinca, u 18:00 sati kako bi podržali mladu ekipu te ujedno kupnjom ulaznice sudjelovali u nagradnoj igri u kojoj, između ostaloga, mogu osvojiti automobil.

Kopirati
Drag cursor here to close