Druga ABA liga

Jelčić: Bez pritiska na naše mlade igrače

Sport / Košarka | 13. 09. 2017. u 15:06 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski košarkaški klub Široki priprema se za pretkvalifikacijski turnir za Drugu ABA ligu, koji se igra u Laktašima od 15. do 17. rujna.

Vodstvo Druge ABA lige donijelo je raspored turnira prema kojemu prvu utakmicu igramo u petak, 15. rujna u 17 sati protiv momčadi Mladosti iz Mrkonjić Grada, a sutradan u isto vrijeme protiv OKK Slobode iz Tuzle.

Uoči nastupa na turniru predsjednik kluba Igor Jelčić za službenu stranicu kluba je izjavio:

''Na pretkvalifikacijski ABA turnir u Laktaše idemo s namjerom da pokušamo izboriti drugi kvalifikacijski turnir s momčadima iz Slovenije, Srbije i Crne Gore koji bi nas uveo u Drugu ABA ligu. Čeka nas vrlo zahtjevan posao jer su se naši suparnici, kako iz prvoga tako i iz drugoga kvalifikacijskog turnira preko ljeta pojačali iskusnim igračima s velikim međunarodnim iskustvom'', naveli su iz tog kluba, dodajući kako im je prioritet razvoj mladih igrača koji su stasali u omladinskoj košarkaškoj školi.

''Ne želimo našoj mladoj momčadi, čiji je prosjek 19 godina stavljati nikakav teret. Ako naši suparnici budu bolji, čestitat ćemo im, a mi nastaviti natjecanje u Prvoj ligi BiH. Eventualna Druga ABA liga igrala bi se srijedom, a Prva liga BiH subotom, a oba natjecanja bi se odrazila na našu mladu momčad zbog manjeg broja treninga i dalekih putovanja. Stav HKK Široki je ako se ne uspijemo plasirati u Drugu ABA ligu sada, to ćemo pokušati kroz nikad jače nadolazeće prvenstvo BiH i izboriti kroz njega jedno od mjesta koje vode u Prvu ili Drugu ABA ligu već iduće sezone. Ovom prilikom bih pozvao naše navijače da podrže našu mladu momčad koja je sastavljena isključivo od domaćih igrača poniklih u našem omladinskom pogonu'', naveli su iz HKK Široki Brijeg.

Kopirati
Drag cursor here to close