Željko Obradović

Jedan od najvećih europskih košarkaških trenera svih vremena po 18. put na Final Fouru

Želimir "Željko" Obradović, je bivši srbijanski košarkaš i jedan od najuspješnijih košarkaških trenera današnjice.
Sport / Košarka | 27. 04. 2019. u 11:55 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvor fotografije Twitter / Želimir Željko Obradović

Bez obzira na gomilu trofeja, osvojenih naslova, on još uvijek ne posustaje.

Protivnik u četvrtfinalu je bio izuzetno neugodan, težak, Žalgiris koji je napravio break još u drugoj utakmici. Ali Fenerbahçe je Fenerbahçe , a Obradović je opet Obradović.

Kada je bilo najvažnije u četvrtoj utakmici košarkaši Fenerbahčea su pred skoro 16.000 protivničkih navijača odigrali najbolje. Slavili su 17 razlike 82:99, za tri poena su šutirali 15/22, za dva su bili još bolji 22/31. Usput, promašili su samo jedno slobodno.

Žalgirisovi su igrači upisali samo jedan defenzivni skok u prvoj četvrtini! Za Obradovića će ovo biti 18 Final Four u 24 sezone.

Počelo je još tamo 1992. godine s Partizanom, nastavilo se sa Juventudom, Real Madridom, Benettonom, Panathinaikos i naravno njegovim sadašnjim klubom Fenerbahčeom.

Bio je prvak Europe s Partizanom, Juventudom, Real Madridom, s Panathinaikos čak pet, dok je posljednja bila s Fenerom prije dvije godine. Istanbulska momčad je u šestoj sezoni za Željkom na klupi došla do petog uzastopnog Final Foura.

''Bez motivacije ništa nije moguće. Zato bih želio da čestitam igračima koji su pronašli načina da budu motivirani. Tako treba da ostane i u nastavku takmičenja. Zadovoljan sam jer su igrači na okupu već nekoliko godina, zbog čega imamo priliku da radimo u kontinuitetu. Usprkos svemu što smo zajedno ostvarili, nekako smo i dalje gladni'', tvrdi jedan od najvećih europskih košarkaških trenera svih vremena.

Kopirati
Drag cursor here to close