Bez Svjetskog prvenstva

Italija i Rusija ostale bez četvrtfinala

''Ako pogledate statistiku vidjet ćete da smo bili bolji u svim segmentima. Ipak, oni su izveli 38 slobodnih bacanja, a mi 19. To je više nego zanimljiv podatak. Možda smo mi igrali loše u obrani'', pojasnio je na svoj način Bazarevich.
Sport / Košarka | 06. 09. 2019. u 21:21 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije utakmice su bile dovoljno da kompletiramo četiri putnika u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Poljska je u direktnom okršaju sredila i Rusiju 79:74, pa će sa za prvo mjesto u skupini I boriti protiv Argentine, dok je Španjolska u derbiju dana nadigrala Italiju 67:60, pa će ići u četvrtfinale iz skupine J.

Aaron Cel je poentirao za vodstvo Poljske pola minute prije kraja dvoboja 77:71. Na drugoj strani Antonov, Vorontsevich, Kurbanov nisu mogli pogoditi pa je Rusija ostala bez četvrtfinala. Njihov selektor Sergey Bazarevich nije bio pretjerano zadovoljan suđenjem

''Ako pogledate statistiku vidjet ćete  da smo bili bolji u svim segmentima. Ipak, oni su izveli 38 slobodnih bacanja, a mi 19. To je više nego zanimljiv podatak. Možda smo mi igrali loše u obrani'', pojasnio je na svoj način Bazarevich.

Prvi strijelac Poljske u ovom susretu je Adam Waczynski s 18 poena, Ponitka je ubacio četiri manje. Mikhail Kulagin je na drugoj strani s 21 poenom bio usamljen na suprotnoj strani.

Španjolci su jako loše otvorili susret u Wuhanu. Italija je imala deset poena prednosti 15:5, ali je do kraja četvrtine Španjolska napravila 13:3, pa je utakmica bila na početku. Na kraju je odluka pala u posljednjih minutu, minutu i pol. Ricky Rubio je stavio dva važna slobodna bacanja dvadeset sekundi prije kraja za 64:58. Daniel Hackett je promašio tricu i to je bilo to. Zanimljivo, Italija je četiri i pol minute prije kraja nakon tricom Danila Gallinarija stekla četiri poena prednosti, ali je Španjolska odgovorila serijom 10:0. Prvi strijelac Španjolske je bio Juancho Hernangomez sa 16 poena, odmah do s 15 bio je Ricky Rubio. Danilo Gallinari s 15 poena te Luigi Datome s 12 p bili su najbolji kod Talijana.

''Moram da kažem da, iako nismo zbog toga izgubili, nivo suđenja nije bio na nivou ove utakmice. Imam veliko poštovanje za  suce i nikad ne govorim ovakve stvari ali mislim da nisu bili na nivou. Mi nismo bili najbolji, ali smo i pored toga imali šansu da dobijemo. Zato mi je zaista žao. Preuzimam odgovornost za ovo jer je napad bio vrlo loš posebno na kraju'', pričao je nakon utakmice Gigi Datome.

 

Rezultati:

Skupini I:

Poljska - Rusija 79:74

Argentina - Venezuela 87:67

 

Skupina J:

Srbija - Portoriko 90:74

Španjolska - Italija 67:60

Kopirati
Drag cursor here to close