Natjecanje

Igokea odustaje od FIBA Eurokupa

Sport / Košarka | 30. 09. 2016. u 20:29 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Igokee nisu se uspjeli plasirati u 2. kolo kvalifikacija za novoformiranu FIBA Ligu prvaka, nakon što su eliminirani u dvomeču sa crnogorskim Mornarom. Aktualni prvak Bosne i Hercegovine u prvom susretu je pobijedio sa 71:69, dok je revanšu u Baru poražen sa 83:60.

Nakon eliminacije u Ligi prvaka Igokea je trebala je nastaviti natjecanje u FIBA Eurokupu, ali će najvjerojatnije odustati od ovog 'utješnog' natjecanja.

Generalni menadžer kluba iz Laktaša Igor Dodik za 'Nezavisne novine' kazao je da Igokea neće igrati u Eurokupu 'kako zbog financija tako i zbog neatraktivnog natjecanja'.

"FIBA nam je izašla u susret da igramo kvalifikacije za Ligu prvaka, dok su trećeplasirani timovi iz nekih nacionalnih prvenstava izravno išli u grupnu fazu. Sada ćemo mi njima izaći ususret i otkazati učešće u njihovom neatraktivnom natjecanju", rekao je Dodik.

Košarkaši Igokee u nedjelju, 2. listopada, počinju natjecanje u regionalnoj ABA ligi, a prvi protivnik na otvaranju sezone u Laktašima bit će ekipa Cibone (17 sati).

Kopirati
Drag cursor here to close