Događanja u KS BiH

Igokea ne prihvaća izbacivanje iz lige u poručuje: Čolan mora otići!

KS BiH je ostavio mogućnost žalbe klubova na ovu odluku, pa će biti vrlo zanimljivo vidjeti što će se od svega na kraju dogoditi. Konačnu odluku o izbacivanju klubova iz Prvenstva BiH trebao bi potvrditi Upravni odbor KS BiH.
Sport / Košarka | 10. 06. 2021. u 18:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaški klub Igokea oglasio se priopćenjem za javnost u kojem su jasno poručili da neće biti izbačeni iz Prvenstva BiH, te da će koristiti sva pravna sredstva u borbi da se to ne desi.

Povjerenik Košarkaškog saveza BiH Nadir Koredžija izbacio je Igokeu, Sparse i Borac iz Banje Luke iz Prvenstva BiH nakon što se nisu pojavili na završnom Final Four turniru prošlog vikenda u Širokom Brijegu.

Također, svi klubovi su kažnjeni sa 3.000 KM, a potvrđena je i titula prvaka za Široki Brijeg, 11. u klupskoj povijesti.

"Nastavlja se serija apsurda vezanih za KS BIH. Godinama se borimo sa odsustvom smisla i osjećaja za natjecanja, klubove, igrače od strane čelnih ljudi saveza.

Sjetimo se da Igokea jedne sezone nije igrala natjecanje, pa smo prošle godine do posljednjeg uvjetovani da igramo tri natjecanja, što je nečuveno u sportskom svijetu! Sve je to zasluga glavnog tajnikaAmera Čolana, koji treba da je servis klubovima, a on je čovjek koji ruši sve. Zato će morati da ode sa funkcije koju sada obavlja.

Borac, Sparsi i Igokea neće biti izbačeni iz lige. Sva pravna sredstva ćemo iskoristiti i izborit ćemo se za to. To je sve što treba reći o današnjoj pompeznoj vijesti i do sada neviđenoj odluci povjerenika natjecanja.

Ovo je vrijeme kada će KS BIH da doživi promjene koje se već dugo odlažu, a to je valjana registracija saveza, usklađena sa zakonima. Odlučivanje u skladu sa tim, a to je da KS RS ima 50 posto učešća i odlučivanja.

Kad se to završi, onda možemo dalje raditi što se košarke tiče", poručili su iz Igokee.

Ipak, KS BiH je ostavio mogućnost žalbe klubova na ovu odluku, pa će biti vrlo zanimljivo vidjeti što će se od svega na kraju dogoditi. Konačnu odluku o izbacivanju klubova iz Prvenstva BiH trebao bi potvrditi Upravni odbor KS BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close