Pod rafalnom

I četvrti brat Antetokounmpo stiže u NBA ligu?

Najmanje poznati ali i najmlađi od četvero braće Antetokounmpo u četvrtak bi mogao biti izabran na NBA draftu.
Sport / Košarka | 28. 07. 2021. u 11:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Alex Antetokounmpo nije želio igrati na jednom od brojnih američkih sveučilišta koja su mu ponudila stipendiju, umjesto toga nakon završetka srednje škole Dominican, odlučio je preseliti u Europu gdje je prošlog ljeta potpisao trogodišnji ugovor za španjolskog prvoligaša UCAM Murciju. Nakon svake sezone postoji opcija odlaska u NBA.

Najmlađi Antetokounmpo koji će u kolovozu napuniti 20 godina, visok je 203cm, a igra na poziciji krila.

Proteklih desetak dana proveo je na probnim treninzima u Houstonu i San Antoniju, a dan prije drafta našao se u Indianapolisu gdje pokušava impresionirati ljude iz NBA klubova, piše SportKlub.

Giannis, naravno najpoznatiji od četvorice braće 2013. godine biran je kao 15. pick od strane Milwaukee Bucksa, u osam godina karijere postao je višestruki MVP lige, najbolji obrambeni igrač te upravo i prvak.

Druga dvojica braće također su NBA prvaci, Thanasis s Bucksima, a Kostas je lani osvojio titulu s Los Angeles Lakersima. No, potonji dvojac nije za sada ostvario značajnu karijeru, Thanasis je u Bucksima više kao moralna podrška Giannisu dok je Kostas nedavno potpisao za euroligaša ASVEL.

Alex trenutno ne kotira najbolje na različitim draft predviđanjima, međutim sve se vrlo brzo može promijeniti. Prvi će birati Detroit Pistonsi koji se još nisu odlučili koga će odabrati, a vjerojatni prvi pick tražit će se između trojca – Cade Cunningham, Jalen Green i Evan Mobley.

Kopirati
Drag cursor here to close