Kvalifikacije za OI

Hrvatskoj drama protiv Tunisa, idu na Nijemce

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija igrat će u polufinalu kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Tokiju, nakon što je u četvrtak teškom mukom svladala Tunis sa 75:70 .
Sport / Košarka | 01. 07. 2021. u 22:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pobjedom nad Tunisom u Splitu 75:70 (20:11, 22:17, 14:29, 19:13) Hrvatska je osvojila drugo mjesto u svojoj skupini, a za plasman u finale će u subotu igrati protiv Njemačke.

Pobjedom nad Tunisom u Splitu 75:70 (20:11, 22:17, 14:29, 19:13) Hrvatska je osvojila drugo mjesto u svojoj skupini, a za plasman u finale će u subotu igrati protiv Njemačke.

Njemačka je u prvom dvoboju današnjeg programa u Splitu svladala Rusiju sa 69:67 i osvojila prvo mjesto u skupini A. Drugi polufinalni par čine Brazil i Meksiko.

Najbolji igrač Hrvatske bio je Mario Hezonja s 27 poena, osam skokova, tri asistencije i četiri ukradene lopte. Po 14 poena ubacili su Bojan Bogdanović i Ante Žižić, koji je imao i 12 skokova te dvije blokade.

Kod Tunižana je najbolji strijelac bio Radhouane Slimane s 15 koševa, a imao je i sedam skokova.

Generalno gledano Hrvatska je pokazala lošu igru, tek nešto bolju od one protiv Brazila koja je bila katastrofalna. Vidljivo je da već dugo ne postoji kult hrvatske košarkaške reprezentacije, igra se na induvidualne kvalitete i autoritet Bogdanovića, iskustvo Hezonje, Ukića i Žižića, ali to ne impresionira čak ni protivnike kao što je Tunis.

U zadnjim trenucima utakmice kad je Tunis zaprijetio izjednačenjem, Hrvatsku je spašavao Pavle Marčinković. Bojan Bogdanović je izgledao odsutno i umorno, a gotovo svi igrači Hrvatske radili su pogreške u igri kakve u svojim klubovima rijetko čine, posebno u drugome dijelu utakmice.

Kopirati
Drag cursor here to close