povratak otpisanih

Hrvatska šokirala Italiju i izborila Olimpijske igre!

Sport / Košarka | 09. 07. 2016. u 21:35 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska košarkaška reprezentacija izborila je plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiro!

Nakon debakla na Eurobasketu, koji je i sama organizirala, Hrvatska je dobila šansu kroz kvalifikacijski turnir u Torinu. Hrvati su na otvaranju izgubili od Italije, ali su nakon pobjeda nad Tunisom i Grčkom dobili drugu priliku protiv Italije.

U prepunoj dvorani u Torinu Hrvatska je svladala Italiju nakon produžetka i po četvrti put u svojoj povijesti, drugi put nakon 2008., plasirala se na Olimpijske igre.

Hrvati su imali priliku i u regularnom dijelu, ali je kod neriješenog rezultata Bojan Bogdanović promašio težak šut.

Za pobjedu najzaslužniji su bili Bojan Bogdanović sa 26 koševa, Krunoslav Simon sa 21 poenom i Dario Šarić sa 18 ubačaja i 13 skokova. Za Italiju je Marco Belinelli ubacio 18 pogodaka.

Hrvatska je 11. putnik za Rio, nakon Brazila, SAD-a, Španjolske, Litve, Kine, Argentine, Venezuele, Nigerije, Australije i Srbije, dok će posljednji sudionik OI biti bolji iz ogleda Kanada - Francuska koji će se igrati u nedjelju u Manili.

Olimpijske igre izborila je i Srbija osvojivši kvalifikacijski turnir u Beogradu. Srbi su u finalu kvalifikacijskog turnira u Areni Beograd uvjerljivo svladali Portoriko sa 108:77.

Kopirati
Drag cursor here to close