Mladi ostavili dobar dojam

Hrvatska pala u završnici

Bila je to dramatična i neizvjesna utakmica u kojoj je na koncu presudila jedna lopta. Pomlađena hrvatska vrsta pružila je odličan otpor aktualnim europskim prvacima.
Sport / Košarka | 26. 11. 2021. u 00:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na otvaranju kvalifikacija za Svjetsko košarkaško prvenstvo koje će se održati u Japanu, Filipinima i Indoneziji 2023. godine, hrvatska reprezentacija je u KC Dražen Petrović u dramatičnoj završnici izgubila od Slovenije sa 74:76. 

Bila je to dramatična i neizvjesna utakmica u kojoj je na koncu presudila jedna lopta. Pomlađena hrvatska vrsta pružila je odličan otpor aktualnim europskim prvacima. Naime, u dresu Hrvatske vidjeli smo reprezentativne debije Lovre Gnjidića, Roka Badžima, Mateja Rudana, Filipa Bundovića i Danka Brankovića.

Podmlađena Hrvatska je većim dijelom utakmice igrala dobro, u jednom trenutku je vodila i deset razlike, ali su uporni Slovenci znali vratiti. U zadnjoj dionici dosta uzbuđenja i na kraju odluka u finišu. U posljednju minutu Hrvatska je ušla s vodstvom 69:68, no Jakob Čebašek je pogodio tricu za 69:71 i izborio dodatno slobodno bacanje.

Bio je točan za 69:72 48 sekundi prije kraja susreta. Bundović je promašio tricu koju je dvicom u drugom napadu popravio Lovro Gnjidić za 71:72. Nikolić pogađa dva slobodna, Bundović pravi prekršaj u napadu i Slovenija je šest sekundi prije kraja dobila dva slobodna bacanja. Klemen Prepelič je realizirao oba za vodstvo 71:76.Roko Badžim je sa zvukom sirene tek smanjio na konačnih 74:76.

Sloveniju su do pobjede predvodili Klemen Prepelič sa 16 poena, Jaka Blažič sa 15 poena i devet skokova, te Edo Murić sa 14 Kod Hrvatske najefikasniji su bili Filip Bundović s 16 koševa, sedam skokova i pet asistencija, Roko Prkačin je dodao 15 uz pet skokova, dok je Roko Badžim utakmicu završio s 11 poena.

Kopirati
Drag cursor here to close