Četvrt stoljeća košarke

HKK Zrinjski proslavio 25 godina postojanja

Na inicijativu Mariofila Džidića, HKK Zrinjski je osnovan 1992. godine u hotelu Anamarija u Međugorju.
Sport / Košarka | 23. 11. 2017. u 20:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HKK Zrinjski slavi 25 godina postojanja

Hrvatski košarkaški klub Zrinjski u svečanoj dvorani Queen tržnog centra Mepas u četvrtak je proslavio četvrt stoljeća postojanja.

Na inicijativu Mariofila Džidića, HKK Zrinjski je osnovan 1992. godine u hotelu Anamarija u Međugorju.

Svoju prvu službenu utakmicu košarkaši Zrinjskog su odigrali protiv KK Jug u Dubrovniku, a boje kluba branili su Josip Kožul, Jozo Prskalo, Samir Lerić, Marinko Erić, Dženan Rahimić, Toni Blažević, Mario Bogdanović, Darko Andrić, Eldin Karić i drugi.

Svoju prvu natjecateljsku sezonu zaigrali su u Drugoj hrvatskoj ligi Jug, uz odobrenje Hrvatskog košarkaškog saveza,a 'svoj' parket branili su u Metkoviću.

“Moramo biti realni i reći kako smo za bh. prilike klub srednje vrijednosti. Ne želimo s proslavom 25 godina postojanja praviti neki bauk, ali se želimo dostojanstveno sjetiti svih onih koji su zaslužni za pokretanje i postojanje kluba te odati im počast. Naši su rezultati u ovoj sezoni dobri, ali ovo je sport i oni za mjesec dana mogu biti loši. Na stranu ti trenutačni rezultati, nama je cilj provesti viziju po kojoj će se klub u budućnosti još više razvijati”, kazao je za Večernji list predsjednik HKK Zrinjski Dalibor Miloš u nedavno objavljenom intervjuu.

Nakon prigodnih govora, HKK Zrinjski je najzaslužnijima uručio zahvalnice i prigodne poklone za sve što su uradili za Hrvatski košarkaški klub Zrinjski.

Kopirati
Drag cursor here to close