Pobjegli sa začelja ljestvice

Smajlagić odveo Zrinjski do druge pobjede u ABA 2 ligi; Steven Spieth napustio klub

Domaći košarkaši vodili su gotovo cijelu utakmicu osim uvodnih nekoliko minuta i konačno su sličili na prošlogodišnju momčad
Sport / Košarka | 21. 11. 2018. u 19:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski je pobijedio Helios Suns 96:86 (25:17, 24:28, 25:19, 22:22) u susretu 9. kola regionalne košarkaške ABA 2 lige.

Domaći košarkaši vodili su gotovo cijelu utakmicu osim uvodnih nekoliko minuta i konačno su sličili na prošlogodišnju momčad koja je u Mostar donijela povijesni, prvi naslov prvaka BiH.

Foto: Bljesak.info / HKK Zrinjski - KK Helios Suns 

Odličnu utakmicu odigrao je Sven Smajlagić koji je s 30 poena bio prvi strijelac. Branič Zrinjskog ubacio je čak 6 trica iz 8 pokušaja, za dva je gađao 3 od 3, a stopostotan je bio i s crte slobodnih bacanja 6 od 6.

Aleksandar Todorović u pobjedu je ugradio 17 poena i 8 asistencija, a Marko Ramljak 16 poena i 9 skokova.

U redovima slovenske momčadi najbolji je bio Miroslav Pašajlić s 20 poena.

Foto: Bljesak.info / HKK Zrinjski - KK Helios Suns 

Za Zrinjski je to bila druga pobjeda u regionalnoj ligi, zahvaljujući kojoj su "Plemići" pobjegli sa začelja ljestvice. Helios je na omjeru 3-6.

Zbog nastupa reprezentacija slijedi stanka u ABA 2 ligi, a sljedeću utakmicu Zrinjski igra 6. prosinca kada u Mostaru gostuje Split.

Steven Spieth Amerikanac koji je u ovoj sezoni nastupao za HKK Zrinjski napustio je mostarski klub.

Spieth se u proteklom razdoblju nije uspio izboriti za ozbiljniju minutažu u rotaciji Hrvoja Vlašića pa su i igrač i klub pristali na prijevremeni rastanak.

Potpisan je sporazumni raskid ugovora i Spieth je slobodan potražiti novu sredinu.

Steven je inače mlađi brat jednog od najpoznatijih svjetskih golfera Jordana koji je na nedavnim Forbesovim listama bivao među najplaćenijim svjetskim sportašima.

Kopirati
Drag cursor here to close