Finalna serija

HKK Široki ide po 10. titulu: Napravit ćemo sve da dođemo do trofeja

''Mi se sad okrećemo prema finalnoj seriji, moramo se na to fokusirati i da budemo kao i do sada i ukoliko nam se ukaze šansa da probamo tu sansu iskoristiti'', zaključio je trener Danijel Jusup.
Sport / Košarka | 15. 05. 2019. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Pecari je u srijedu održana press konferencija HKK Široki povodom prve utakmice finala prvenstva BiH.

Široki će se sastati sa ekipom OKK Spars, a serija se igra na tri pobjede. 

Foto: Bljesak.info / Press konferencija HKK Široki uoči prve utakmice finala Košarkaškog prvenstva BiH

Prva utakmica na rasporedu je na Pecari u četvrtak u 20:00 sati uz izravan prijenos na BHT. Druga utakmica igra se u nedjelju u Sarajevu, a treća sljedećeg četvrtka u Širokom Brijegu.

Na pressici su se novinarima obratili Igor Jelčić, predsjednik kluba, Danijel Jusup, trener, te igrači Filip Kraljević i Mateo Drežnjak, koji su govorili o finalnoj seriji, ali i o nedavnoj izborenoj Drugoj ABA ligi.

Foto: Bljesak.info / Press konferencija HKK Široki uoči prve utakmice finala Košarkaškog prvenstva BiH

''Prije početka sezone smo istaknuli da nam je cilj Liga 6. Pomalo smo kasnije podizali ljestvicu i pojačali se na mjestima koja su bila neopohodna i evo u ovoj trećoj utakmici izborili smo plasman u Drugu ABA ligu. Nadamo se da neće biti promjena, drago mi je da smo vratili regionalno košarkaško natjecanje na Pecaru i u Široki Brijeg'', rekao je predsjednik kluba Igor Jelčić.

Foto: Bljesak.info / Igor Jelčić

Trener košarkaša Širokog Danijel Jusup kaže kako su trenutno fokusani na finalne utakmice te kako ''Druga ABA liga nigdje neće pobjeći''.

''Meni je drago da se trud i rad isplatio, dečki su bili dobri, izvršavali su sve obaveze koje su se pred njih postavljale, vjerovali su u to što rade i to nam se na određeni način vratilo. Ja sam zadovoljan, najviše radi tih momaka jer zaslužuju igrati jednu razinu više s bzrom na svoj potencijal, radne navike i odnos prema radu. Drago mi je radi kluba i grada jer mislim da to klub i grad zaslužuje s obzirom koliko je doprinijeo u afirmaciji dok se stvarala ta ABA liga'', rekao je Jusup.

Ipak, pozvao je na oprez.

Foto: Bljesak.info / Danijel Jusup

''Mi se sad okrećemo prema finalnoj seriji, moramo se na to fokusirati i da budemo kao i do sada i ukoliko nam se ukaze šansa da probamo tu sansu iskoristiti'', zaključio je.

Filip Kraljević jedan je od košarkaša koji se vratio u rodni grad nakon dugo vremena upravo radi košarke.

Foto: Bljesak.info / Filip Kraljević

''Presudan faktor u mom dolasku ovdje je bio trener Jupe. Dugo smo pričali o tome, imao sam druge stvari u planu, ali njegova upornost je presudila da dođem tu i jako mi je drago da sam došao. Napravili smo veliki posao što smo osigurali ovu Drugu ABA ligu i što smo prošli u finale. Nas sad čeka finalna serija i samo nam je to u glavi, no siguran sam da ćemo napraviti sve da dođemo do trofeja'', rekao je Kraljević.

Foto: Bljesak.info / Press konferencija HKK Široki uoči prve utakmice finala Košarkaškog prvenstva BiH

I njegov kolega Mateo Drežnjak vjeruje u uspjeh.

''Sve smo postigli radom i jer smo vjerovali u to. Gledali smo utakmice ABA lige sa tribina, a sad smo uspjeli izpriti da istu ligu igramo. Većina ekipe je iz omladinskog pogona koji su vjerovali u to da možemo napraviti ovo, išli smo od cilja do cilja, a sad je novi osvojiti bh. ligu'', rekao je Drežnjak.

Foto: Bljesak.info / Mateo Drežnjak
Kopirati
Drag cursor here to close