73:48

Slavlje u Čapljini: Košarkaši Širokog osvajači Kupa HB

Najbolji strijelci za Široki bili su Mateo Drežnjak sa 23 koša, Darijo Drežnjak sa 16 koševa i Mateo Čolak sa 15 koševa.
Sport / Košarka | 20. 01. 2020. u 20:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HKK Široki osvojio je Kup Herceg-Bosne pobjedivši HKK Čapljina  rezultatom 78:48 pred oko 500 gledatelja.

Boris Džidić, trener HKK Čapljina kazao je kako je ovo bila zaslužena pobjeda Širokog Brijega, prije svega jer je čapljinski napad bio loš i bilo je puno odluka koje nisu realizirane.

Foto: Bljesak.info / HKK Čapljina - HKK Široki

''Široki je sve naše greške maksimalno iskoristio te nas kaznio, što se u konačnici vidi i po rezultatu. Imali smo odličan početak utakmice, gdje smo igrali odličnu obranu, a nakon prvog poluvremena smo jako pali u igri, a sve što preostaje jeste da Širokom čestitamo na odličnom igru i poželimo sreću na Final Fouru i u ABA 2 ligi'', zaključio je Džidić.

''Krenuli smo dosta loše, nervozno i imali smo problema u realizaciji napada. Čapljina je dobro igrala obranu na početku utakmice i igrali su dosta usko, što nam je stvaralo problem. Nakon toga smo mi ubrzali protok lopte, pa je sve sjelo na svoje mjesto. Ipak, trebali smo se dosta namučit da pobijedimo ovu utakmicu'', kazao je Hrvoje Vlašić, trener KK ''Široki''.

''Nije nam bilo lako, svaka utakmica je teška, posebno finalna, a ja čestitam mojim momcima na izvrsnoj borbi, kao i Čapljini na dobroj igri jer su odigrali jako dobro prvo poluvrijeme, kao i klubu na organizaciji finala Kupa. Nije problem u glavama igrača, jer ekipe koje se nalaze na dnu ljestvice su ekipe koje znaju točno što žele i svakog protivnika dobro poznaju i u utakmicu uđu s maksimalnim ciljem, što je pobjeda, a Čapljina je danas to i pokazala'', rekao je Vlašić.

Otvaranje utakmice bilo je izrazito loše, jer su obje momčadi postigle vrlo mali broj poena, no Široki je tu bio još gori jer je u prvoj četvrtini postigao samo pet poena.

Za Čapljince se može reći da su u prvoj dionici bili manje loši od Širokobriježana, jer i oni su postigli (svega) 12 koševa.

Ipak Široki je u drugoj četvrtini ubacio u “dvije brzine više” i pokazao zašto je bio favorit u ovoj utakmici. Glavne vedete momčadi s Pecare su se probudile, proradio je šut izvana i vrlo brzo je prednost Čapljinaca iscurila odnosno prešla na stranu gostiju, javlja Jabuka.tv.

Foto: Bljesak.info / HKK Čapljina - HKK Široki

Poluvrijeme se tako završilo s rezultatom 28:33 za Široki.

U trećoj dionici Široki je čuvao svoju prednost i pokušavao je podizati, ali ta prednost veći dio ove dionice nije bila veća od 10 razlike. Široki nije nimalo briljirao, ali to je očito bilo dovoljno za svladavanje košarkaša iza Čapljine.

Ipak u posljednjoj minuti ove dionice, koševima Čolaka, Filipovića te tricom Josipa Batinića ta prednost je porasla na visokih plus 16 (37:53). Čapljinci u ovoj dionici nisu imali nijednog rasploženog igrača jer su postigli svega 9 koševa, dok su gosti postigli 20.

Prednost Širokobriježana je minimalno rasla i tijekom posljednje dionice, a s obzirom da je pobjednik bio poznat dosta rano, trener gostiju Hrvoje Vlašić odlučio u u posljednjim minutama dati minutažu i igračima koji inače imaju manju minutužu kroz ovu sezonu.

Foto: Bljesak.info / HKK Čapljina - HKK Široki

Na kraju je Široki slavio s plus 25 (48:73).

Široki je tako, nakon što je Zrinjski prošle sezone osvojio ovaj trofej na Pecari, ponovno u svoje klupske vitrine donio još jedan pobjednički pehar.

Kod novog osvajača Kupa Herceg-Bosne najbolji su bili braća Drežnjak, od kojih je Mateo postigao 17 koševa, a Dario 16, a vrlo dobru utakmicu odigrao je Mateo Čolak koji je postigao 15 poena. Kod Čapljinaca nešto raspoloženiji od ostalih igrača bili Milan Lužajić s 13 koševa, Vladimir Ivelja s 12 te Matija Milin s 11 koševa.

Foto: Bljesak.info / Hrvoje Vlašić
Kopirati
Drag cursor here to close