Žele povratak među najbolje u BiH

HKK Brotnjo se vraća ligaškim natjecanjima

Krajem 2017. godine HKK Brotnjo je proslavio 40 godina postojanja, a vodstvo je tada najavilo povratak klub u ligaška natjecanja te u društvo najboljih momčadi u BiH.
Sport / Košarka | 28. 03. 2018. u 11:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski košarkaški klub ''Brotnjo'' iz Čitluka petu godinu organizira međunarodni turnir za juniore ''Monte Zott – Brotnjo 2018''. Ove godine na dvodnevnom turniru nastupit će osam momčadi, podijeljene u dvije skupine.

''Pripreme su u završnoj fazi. Sve najavljene ekipe potvrdile su dolazak i raduje me da na turniru svake godine nastupaju ponajbolje momčadi iz cijele regije. U sklopu turnira održat će se i natjecanje u šutiranju 'trica' i zakucavanjima. Na turniru će biti nagrađeni pojedinci u kategorijama, MVP turnira, najefikasniji igrač i najbolji obrambeni igrač turnira'', izjavio je direktor HKK Brotnjo Mile Galić.

Mala hercegovačka općina Čitluk dala je čak dva NBA igrača, a riječ je o Zoranu Planiniću koji je od 2003. do 2006. igrao za New Jersey Nets (danas Brooklyn Nets) te Ivici Zupcu koji od 2016. igra Los Angeles Lakerse.

''Brotnjo je rasadnik talenata i klub iz kojega su poniknula dva NBA igrača i nekoliko igrača europske razine. Upravo nas i ovaj turnir treba podsjećati na sve ono što je ovaj klub napravio za bh. košarku. Želja nam je da turnir svake godine bude sve jači i brojniji'', ističe Galić te dodaje da ovaj turnir za klub znači jako puno.

Krajem 2017. godine HKK Brotnjo je proslavio 40 godina postojanja, a vodstvo je tada najavilo povratak klub u ligaška natjecanja te u društvo najboljih momčadi u BiH.

''S novom Upravom vjerujem da je to moguće. Smatram da smo postavili realne ciljeve s obzirom na tradiciju kluba i momčad koji imamo. Nakon nekoliko godina, seniorska momčad se vraća ligaškim natjecanjima. Uz nekoliko pojačanja, vjerujem da ćemo već dogodine ostvariti plasman među najbolje momčadi lige'', zaključio je direktor kluba Mile Galić.

Kopirati
Drag cursor here to close