Nove sjajne partije Hrvata u NBA

Hezonja pogodio tricu za pobjedu i ostvario učinak karijere

Hezonja je postigao rekordnih 30 koševa (prije četiri dana u Orlandu je upisao 29 koševa) i pogodio ključnu tricu 44.8 sekundi prije kraja za vodstvo New York Knicksa nad Washingtonom 111:110.
Sport / Košarka | 08. 04. 2019. u 10:15 Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mario Hezonja nastavlja s odličnim igrama. U nedjelju je postigao rekordnih 30 koševa (prije četiri dana u Orlandu je upisao 29 koševa) i pogodio ključnu tricu 44.8 sekundi prije kraja za vodstvo New York Knicksa nad Washingtonom 111:110, a potom je zabio i dva slobodna bacanja 8.9 sekundi do isteka vremena za konačnu pobjedu 113:110.

Prije dva dana Hezonja je postao tek drugi hrvatski košarkaš, nakon Tonija Kukoča, koji je ostvario triple-double učinak u NBA ligi, postigavši 16 koševa uz 16 skokova i 11 asistencija na gostovanju kod Houston Rocketsa. Sinoć je drugi put startao na mjestu playmkaera umjesto ozlijeđenog Emmanuela Mudiaya i pogodio 12 od 21 šuta za Knickse, te uz 30 koševa ostvario šest skokova i pet asistencija.

Video: Svi koševi i asistencije Marija Hezonja protiv Wizardsa

Luke Kornet postigao je 17 koševa, a Mitchell Robinson dodao 11 poena i 11 skokova za New York, koji je napokon prekinuo niz od devet domaćih poraza protiv Wizardsa.

Unatoč pobjedi, Knicksi su ostali posljednji na ljestvici Istočne konferencije sa slabim učinkom od 16 pobjeda i 64 poraza. Washington je predvodio Jeff Green s 19 koševa, Thomas Bryant dodao je 17 poena, a Bobby Portis 11 koševa i deset skokova.

Bender dobar u uvjerljivom porazu Sunsa

Dragan Bender također je dobro igrao iako je njegova momčad uvjerljivo izgubila, zabilježio je 19 koševa i osam skokova za Phoenix Sunse, koje su Houston Rocketsi na domaćem terenu nadigrali sa 149:113.

Sunsi, koji su igrali bez polovice standardnih igrača, izgubili su osam od zadnjih deset utakmica. Sezonu će završiti na posljednjem mjestu Zapadne konferencije protiv Dallasa u utorak.

Video: Svi koševi Dragana Bendera protiv Rocketsa

Rocketsi su u nedjelju postavili NBA rekord s 27 trica, a u novu visoku pobjedu vodio ih je James Harden s 30 poena (šut 10 od 14), 13 skokova i devet asistencija za samo 29 minuta. Clint Capela dodao je 22 koša i 13 skokova, dok je Eric Gordon završio s 26 poena uz u karijeri rekordnih osam trica.

Rocketsi su tom pobjedom zadržali treće mjesto u Zapadnoj konferenciji, a regularni dio sezone završit će u utorak u Oklahoma Cityu.

Šarićev učinak sezone, solidni Bogdanović i Žižić

Solidan učinak u nedjelju su na NBA parketima ostvarili i Dario Šarić, Bojan Bogdanović i Ante Žižić, iako su njihovi klubovi doživjeli poraze.

Paul George i Russell Westbrook postigli su svaki po 27 koševa predvodeći pobjedu Oklahoma City Thundera nad Minnesota Timberwolvesima 132:126 u Minneapolisu. Košarkaši Thundera zabili su 37 koševa u zadnjoj četvrtini za treću pobjedu zaredom, koja ih održava u utrci za šestu poziciju u Zapadnoj konferenciji. Westbrook je također zabilježio deset skokova i 15 asistencija, što mu je već 136. triple-double u karijeri. Sada mu nedostaju još samo dva da dostigne Magica Johnsona, koji je drugi svih vremena u toj kategoriji.

Video: Svi koševi Darija Šarića protiv Thundera

Timberwolvesi su doživjeli prvi poraz ove sezone od Thundera, nakon što su pobijedili u prethodna tri susreta. Andrew Wiggins i Karl-Anthony Towns postigli su najviše koševa za Minnesotu, Towns je završio s 35 poena, gađajući 13 od 14 s linije za slobodna bacanja, a Wiggins je dodao 24 koša.

Dario Šarić je postigao 23 koša za Timberwolvese, najviše ove sezone, no kao ni Wiggins nije se baš iskazao u posljednoj četvrtini kada je zabio samo jedan poen.

D'Angelo Russell upisao je 20 koševa u 108:96 pobjedi Brooklyn Netsa nad Indiana Pacersima, pri čemu je posebno važna bila trica koju je postigao 5.14 minuta prije kraja za vodstvo Netsa 98:85. Joe Harris postigao je 18 od svojih 19 koševa u prvom poluvremenu, dok je Caris LeVert dodao 18 poena za pobjedu Netsa.

Video: Sažetak utakmice Indiana Pacers - Brookly Nets

Pacersi (trenutni skor 47-34) su izgubili devetu od 12 zadnjih utakmica i sada su "zakucani" za petu poziciju na Istoku. Domantas Sabonis predvodio je Indianu sa 17 koševa, Thaddeus Young zabio je 16, a Bojan Bogdanović dodao svojih 13 koševa. Indiani se u trećoj četvrtini ozlijedio centar Myles Turner, koji je napustio igru zbog uganuća desnog gležnja.

San Antonio Spursi pobjedili su Cleveland Cavalierse 112:90 u svojoj pretposljednjoj utakmici u regularnoj sezoni, a najefikasniji u redovima Spursa bio je LaMarcus Aldridge s 18 poena, od čega 16 u prvom poluvremenu. Treća pobjeda Spursa u zadnje četiri utakmice omogućila im je da nastave pritiskati Oklahoma City i Los Angeles Clipperse u borbi za šesto mjesto na tablici Zapadne konferencije.

Video: Sažetak utakmice Cleveland Cavaliers - San Antonio Spurs

DeMar DeRozan, Davis Bertans i Patty Mills postigli su po 14 koševa, dok je Bryn Forbes zabio 13 za San Antonio. Collin Sexton i Brandon Knight predvodili su anemični napad Cavaliersa sa po 16 koševa svaki, dok je Ante Žižić dodao 14 koševa.

Cleveland će sezonu završiti na pretposljednjem mjestu Istočne konferencije, a u utorak će na svom terenu u posljednjoj utakmici dočekati Charlotte Hornetse.

Kopirati
Drag cursor here to close