NBA

Harden, James i Davis kandidati za MVP-a

Finaliste u svim kategorijama biraju sportski novinari i sportske mreže iz cijelog svijeta.
Sport / Košarka | 17. 05. 2018. u 16:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

James Harden (Hoston Rockets), LeBron James (Cleveland Cavaliers) i Anthony Davis (New Orleans Pelicans) ovogodišnji su finalisti za nagradu za najkorisnijeg igrača (MVP) NBA, objavila je u četvrtak sjevernoamerička košarkaška liga.

Harden, vodeći strijelac u prvenstvu u regularnom dijelu sezone s prosjekom od 30,4 koša po utakmici, najveći je favorit za nasljednika zvijezde Oklahoma Cityja Russella Westbrooka koji je proglašen MVP-jem prošle sezone, piše Hina.

Zvijezda Houstona, koja je zadnje tri sezone u izboru za MVP-a završila na drugom mjestu, bio je ključni igrač u 65 pobjeda svoje momčadi u regularnom dijelu prvenstva.

James je do sada četiri puta izabran za najkorisnijeg igrača lige i sada lovi petu titulu. U prosjeku je postigao 27,5 poena po utakmici, uz 8,6 skokova i 9,1 asistencija. Odigrao je svih 82 utakmica regularnog dijela prvenstva. Ukoliko pobijedi i ove godine, James bi se mogao priključiti legendama Billu Russellu i Michaelu Jordanu s pet MVP nagrada, dok je u povijesti NBA najbolji sa šest MVP nagrada Kareem Abdul-Jabbar.

Davis je sa svojim Pelicansima došao do doigravanja Zapadne konferencije iako su zbog ozljede izgubili ključnog igrača DeMarcusa Cousinsa. Ovu je sezonu završio s osobnim rekordom karijere - 28,1 poena po utakmici. Tome je pridodao 11,1 skokova i 2,6 blokova i nalazi se među finalistima za najboljeg obrambenog igrača lige, piše Hina.

Za titulu Rookieja godine natječu se Donovan Mitchell iz Utah Jazza, zatim suigrač Darija Šarića u Philadelphia 76ersima Ben Simmons te Igrač Boston Celticsa Jayson Tatum. Trener Toronto Raptorsa Dwayne Casey, Quin Snyder (Utah Jazz) i Brad Stevens (Boston Celtics) kandidati su za najboljeg trenera.

Finaliste u svim kategorijama biraju sportski novinari i sportske mreže iz cijelog svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close