Prestižno priznanje

Grčki košarkaš Dimitris Diamantidis ulazi u obitelj ''Legendi Eurolige''

Sport / Košarka | 29. 03. 2016. u 13:12 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iskusni košarkaš grčkog Panathinaikosa Dimitris Diamantidis odlikovan je prestižnim priznanjem Legenda košarkaške Eurolige, objavila je Anadolija.

Na službenoj internetskoj stranici košarkaške Eurolige je priopćeno da će Diamantidis biti odlikovan tijekom svečanosti koja će biti upriličena u Ateni u petak, neposredno pred početak 13. kola top 16 faze Eurolige u kojoj će snage odmjeriti Panathinaikos i zagrebačka Cibona.

Diamantidis je jedan od najtforejnijih košarkaša današnjice. Karijeru je počeo u Iraklisu 1999. godine, a od 2004. godine nosi dres Panathinaikosa.

S tom ekipom ima tri titule prvaka Europe, a 2007. i 2011. godine je bio proglašavan i za MVP igrača finalnog doigravanja Eurolige. Dva puta najbolji asistent sezone, šest puta najbolji obrambeni igrač sezone, četverostruki izbor u najbolju petorku na kraju sezona, šesti najbolji strijelac Eurolige u povijesti - samo su neka od priznanja koja je Diamantidis prikupio tijekom karijere u najelitnijem europskom klupskom košarkaškom natjecanju.

Legenda grčke košarke je u dresu Panathinaikosa bio devet puta prvak Grčke, deset puta osvojio grčki kup, sa reprezentacijom Grčke je osvojio europsko zlato 2005. godine, a godinu kasnije je bio i viceprvak svijeta.

Ranije su ''Legendama Eurolige“ proglašeni španjolski košarkaš Juan Carlos Navaro, grčki košarkaš Theodoros Papaloukas, te Litvanci Ramunas Siskauskas i Sarunas Jasikevicius.

Kopirati
Drag cursor here to close