Košarka

Goran Lojo: Želimo parirati Ruskinjama i savladati Švicarsku

Bh. tim će u prvom krugu odmjeriti snage s reprezentacijama Rusije i Švicarske. Duel protiv Ruskinja u gostima na rasporedu je 14. studenog, dok se duel protiv Švicarki igra tri dana kasnije u Skenderiji.
Sport / Košarka | 05. 11. 2019. u 14:01 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Fena / Goran Lojo

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine započinje kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2021. godine, koje se održava u Francuskoj i Italiji.

Bh. tim će u prvom krugu odmjeriti snage s reprezentacijama Rusije i Švicarske. Duel protiv Ruskinja u gostima na rasporedu je 14. studenog, dok se duel protiv Švicarki igra tri dana kasnije u Skenderiji.

Izbornik Goran Lojo objavio je spisak na kojem se nalazi 12 košarkašica: Nikolina Džebo, Nikolina Babić, Irena Vrančić, Jovana Marković, Nikolina Delić, Jonquel Jones, Marica Gajić, Marina Džinić, Milica Deura, Miljana Džombeta, Anđela Delić i Tamara Kapor.

Lojo je istaknuo kako stručni stožer trenutno radi na skautingu i analizi protivnika, a paralelno prati naše igračice i njihove igre u klubovima, kako bi što spremniji dočekali okupljanje.

''U stalnom smo kontaktu, i raduje činjenica da nemamo problema s ozljedama. Posebno raduje činjenica da Marica Gajić pruža sjajne partije u Eurocupu i turskom prvenstvu'', kazao je Lojo.

S obzirom na to da je od ovog ciklusa FIBA skratila period okupljanja i odigravanja utakmica na svega osam dana, Lojo ističe da će okupljanje igračica u Rusiji značajno olakšati pripreme za utakmicu.

''Prva utakmica u Rusiji očekuje nas u četvrtak, a nakon toga već u nedjelju u Sarajevu igramo protiv Švicarske. Samo okupljanje u Rusiji će nam dati dodatnog prostora za realizaciju nekoliko treninga više pred prvi susret'', istaknuo je izbornik bh. tima.

Kada je u pitanju reprezentacija Rusije, izbornik smatra da je apsolutni favorit u skupini.

''Pratio sam njihove igre na prethodnom EP, a njihova redovna sudjelovanje na velikim natjecanjima i medalje dovoljno govore o njihovoj snazi. Naravno mi ćemo dati svoj maksimum da pružimo što bolju igru i nadamo se da ćemo pojačani s Jonquel Jones, moći parirati favoriziranoj Rusiji'', kazao je Lojo.

U susretu protiv Švicarske očekuje pobjedu pred domaćim navijačima.

''Realno smo kvalitetnija ekipa, ali to svakako moramo pokazati na terenu'', zaključio je izbornik reprezentacije BiH.

Okupljanje je zakazano za 10. studenog u ruskom Orenburgu.

Kopirati
Drag cursor here to close