Nakon Banovića

Goran Jurčenko novi izbornik ženske košarkaške reprezentacije BiH

Novu dužnost Jurčenko će obavljati zajedno s dosadašnjim glavnim izbornikom Goranom Lojom, priopćeno je iz ŽKK RMU Banovići. 
Sport / Košarka | 21. 03. 2019. u 13:37 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener aktualnih prvakinja Bosne i Hercegovine - ŽKK RMU Banovići Goran Jurčenko izbaran je za novog izbornika ženske košarkaške reprezentacije BiH. 

Novu dužnost Jurčenko će obavljati zajedno s dosadašnjim glavnim izbornikom Goranom Lojom, priopćeno je iz ŽKK RMU Banovići. 

Jurčenko je košarkaški stručnjak sa 23-godišnjim iskustvom u ženskoj košarci i nizom osvojenih trofeja s tuzlanskim Jedinstvom i Banovićima. Ekipa iz Banovića po njegovim vodstvom je posljednjih godina neprikosnovena u BiH, a prošlu sezonu završila je s omjerom 27-0. 

''Nisam nikome zamjerio što nikada do sad nisam dobio poziv za izborničku poziciju, ali mi nije bilo jasno da uspjesi koje sam ostvario i ranije, a pogotovu s ekipom Banovića u zadnjih par sezona nisu bili dovoljni da me netko u Savezu uzme u obzir'', kazao je Jurčenko i dodao da je rado prihvatio ponudu za izborničku poziciju ove godine.

''Mislim da naša ženska reprezentacija ima mnogo potencijala da u sljedećem razdoblju napravi velike rezultate. Nakon što je ekipa koju vodim napravila povijesne uspjehe, želim dati svoj doprinos i u reprezentaciji. Moje iskustvo može samo pomoći našem nacionalnom timu, a nikako odmoći'', kazao je Jurčenko.

Ženska A-reprezentacija, u posljednjim kvalifikacijama za EP napravila je solidan rezultat, a u planu je plasman na naredno prvenstvo.

''Imamo kvalitetan igrački kadar, to je neosporno. Kad još malo poradimo na izboru i konačnom rosteru, nadam se da ćemo napraviti rezultate koje i mi sami, a i publika u BiH očekuje'', zaključio je Jurčenko.

Kopirati
Drag cursor here to close