Španjolski centar

Garuba najbolji mladi košarkaš Eurolige

U prosjeku je ove sezone igrao 16:17 minuta, a bio je jedan od samo dva igrača koji su se pojavili u svakoj utakmici za Real.
Sport / Košarka | 14. 05. 2021. u 15:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaš Real Madrida Usman Garuba (19) proglašen je za najboljeg mladog košarkaša Eurolige.

Mladi španjolski centar je ove sezone imao prosjek od 3.9 koševa i četiri skoka u 39 nastupa u Euroligi.

Najbolju predstavu pružio je u četvrtom susretu četvrtfinala Eurolige protiv Anadolu Efesa upisavši u Realovoj pobjedi 24 koša i 12 skokova.

U prosjeku je ove sezone igrao 16:17 minuta, a bio je jedan od samo dva igrača koji su se pojavili u svakoj utakmici za Real, prenosi Hina. 

Drugo mjesto u izboru trenera Eurolige osvojio je Rokas Jokubaitis iz Žalgirisa, a zatim slijede Leandro Bolmaro (Barcelona), Carlos Alocen (Real Madrida), Jonas Mattisseck (ALBA Berlin)...

Prije nekoliko dana košarkaš Himkija Aleksej Šved je drugi put u svojoj karijeri primio trofej Alphonso Ford, koji je namijenjen najboljem strijelcu regularnog dijela sezone u Euroligi.

Košarkaš Himkija je prvi put ovu nagradu dobio 2018. godine, a u ovoj sezoni je imao prosjek od 19.8 koševa po utakmici. Garubin suigrač Walter Tavares dobio je nagradu za najboljeg obrambenog igrača Eurolige.

Idućeg tjedna bit će objavljeni članovi prve i druge petorke, a dobitnik MVP nagrade bit će objavljen na Final Fouru koji je na rasporedu u Kolnu od 28. do 30. svibnja.

Kopirati
Drag cursor here to close