Zbog tučnjave

FIBA kaznila deset filipinskih i trojicu australskih košarkaša

Oba nacionalna saveza zaradila su novčane kazne; filipinski će morati platiti 250.000 švicarskih franaka, a australski 100.000.
Sport / Košarka | 19. 07. 2018. u 11:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Desetorica filipinskih košarkaša i trojica australskih reprezentativaca kažnjeni su zabranama nastupa u rasponu od jedne do šest utakmica, zbog tučnjave koja je izbila 2. srpnja, tijekom utakmice azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine, objavio je u četvrtak Međunarodni košarkaški savez (FIBA).

Utakmica je odigrana u Manili, u Philippine Areni koja može primiti čak 55.000 gledatelja, a tučnjava je izbila pri uvjerljivom vodstvu Australaca 89-53 u trećoj četvrtini.

Trinaestorica igrača su isključena, a dvoboj je morao biti prekinut kad je domaća reprezentacija ostala sa samo jednim igračem na parketu, što košarkaškim pravilima nije dopušteno.

Kod Filipinaca najgore je prošao Calvin Abueva, koji je kažnjen sa šest utakmica zabrane nastupa. Pet utakmica će morati propustiti Roger Pogoy, Carl Cruz i Jio Jalalon, s tri utakmice suspenzije prošli su Terence Romeo, Jayson Castro William, Andray Blatche i Jeth Rosario, kao i pomoćni trener Joseph Uichico, dok su po jednom utakmicom kažnjeni Japeth Aguilar i Matthew Wright te glavni trener Vincent 'Chot' Reyes, koji će još morati platiti i novčanu kaznu od 10.000 švicarskih franaka.

Od trojice Australaca najveću kaznu dobio je Daniel Kickert, koji će morati propustiti pet službenih utakmica. Thon Maker neće moći nastupiti u tri sljedeća dvoboja, a Chris Goulding će propustiti jednu utakmicu.

Oba nacionalna saveza zaradila su novčane kazne; filipinski će morati platiti 250.000 švicarskih franaka, a australski 100.000. Filipini će sljedeću domaću utakmicu morati igrati bez prisustva gledatelja, a uvjetno su dobili još dvije utakmice bez gledatelja, što će biti aktivirano dogodi li se takav ili sličan incident u sljedeće dvije godine.

Kaznu nisu izbjegli ni suci ovog dvoboja, koji su izbačeni iz Elitne kategorije i sljedećih godinu dana neće moći suditi na utakmicama pod ingerencijom FIBA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close