Trener košarkaša Čapljine

Džidić: Za loš pristup na terenu nema tolerancije

Trener ističe da s klupe nije bilo nikakve podrške prvoj ekipi te da se puno loših stvari poklopilo pred ovaj meč s obzirom da je nedostajao i ozlijeđeni Jugović.
Sport / Košarka | 06. 10. 2020. u 18:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Čapljine su u prvenstvo krenuli porazom od Kaknja (70:67) iako su 4 minute i 25 sekundi prije kraja meča imali prednost od 65:56.

Ipak Kakanjci su se bolje snašli u završnici i serijom od 14:5 odlično otvorili novu sezonu.

''Imali smo dobivenu utakmicu, ali je uslijedio pad koncentracije, nedovoljna borbenost u završnici što se u sportu kažnjava. Tek je počelo prvenstvo, treba se nastaviti boriti i dignuti se. Ali čeka nas jača liga, i koliko god to možda čudno zvuči jer je tek start, morat ćemo napraviti neke promjene u ekipi'', rekao je trener Čapljinaca Boris Džidić.

Nezadovoljan je prvenstveno pristupom igrača.

''Imamo sad dvije – tri utakmice gdje ćemo imati sliku tko što može. Sve je u redu to što smo napravili u pripremama, ali sad se igra za ugovore. Svi moramo opravdati povjerenje ljudi u klubu i onih koji nas podržavaju. A ovoga puta neki igrači nisu zaslužili da nose dres Čapljine, a za to nema tolerancije. Za loš pristup na terenu nema tolerancije. Prošle godine smo pustili da prođe prvi dio sezone, ove godine sumnjam da ćemo imati toliko vremena. Klub sigurno neće pustiti da uđe u tako duge negativne serije'', poručio je Džidić.

''Boli me to što nismo imali borbenost jer bi sad imali mir, a onda bi polučili i bolje rezultate. Sami sebi smo stavili pritisak i grč, ali ovo će izbaciti one koji su za ovu vrstu posla. Mora se trčati i boriti, za to ne treba talenta, to je stvar volje. A tko nema volje za posao, nemamo što dalje pričati. Sad imamo pritisak, i ovo u sljedećem periodu je za prave frajere, pa ćemo vidjeti tko to jeste, a tko nije'', dodao je.

Trener ističe da s klupe nije bilo nikakve podrške prvoj ekipi te da se puno loših stvari poklopilo pred ovaj meč s obzirom da je nedostajao i ozlijeđeni Jugović.

''Kod njega se radi o teškoj rupturi zadnje lože i već ne trenira deset dana. Vrlo je upitan za dalje. Iako me uvjeravaju da će biti spreman za Bosnu, moje iskustvo kaže da je poslije dva tjedna netreniranja jako upitno u kakvom je stanju'', napominje Džidić.

U sljedećem kolu Čapljinci gostuju Bosni u Sarajevu. Radi se o protivniku čija je utakmica 1. kola odgođena. Bosna je u zadnjem trenu najavila sudjelovanje u ligi, i tek skuplja pojačanja i sastavlja ekipu.

''Na nama je prvenstveno da se vratimo karakterom. Navodno je Bosnina utakmica odgođena radi koronavirusa, pa ako je tako postoji velika vjerojatnost da odgode i naš meč. Mi ćemo se spremati kao da ćemo igrati. Oni su protivnik koji se tek skuplja, sigurno neće imati ludu uigranost, ali posjeduju individualnu kvalitetu i veliku želju. Moramo anulirati njihov entuzijazam. Mi nemamo izbora, nego doslovno maksimalno ući u svaku sekundu utakmice'', najavio je Boris Džidić.

Najučinkovitiji u redovima Kaknja su bili Imran Fazlić sa 17 poena i 7 skokova, dok je Jackson Dubinski imao skor od 15 poena, 4 skoka i 3 dodavanja. Za Čapljinu su najviše dali Vladimir Ivelja (19 poena, 8 skokova), Gojko Sudžum (16p, 5s) i Josip Naletilić (15p, 4s, 4a).

Kopirati
Drag cursor here to close