Hercegovački derbi

Džidić: Protiv Zrinjskog idemo po bodove

Džidić kaže kako su njegovi igrači, kao i cijeli stožer, iznimno motivirani za ovu utakmicu.
Sport / Košarka | 21. 12. 2019. u 12:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čapljina će u ponedjeljak biti domaćin hercegovačkog košarkaškog derbija u kojemu će košarkaši ''HKK Čapljina'' dočekati ekipu HKK ''Zrinjski'' iz susjednog Mostara.

Tim povodom razgovarali smo s trenerom Čapljine Borisom Džidićem o ovoj utakmici.

Džidić kaže kako su njegovi igrači, kao i cijeli stožer, iznimno motivirani za ovu utakmicu.

''Iznimno važna utakmica za nas. To je prva od šest utakmica u nekom bloku utakmica u kojem smo zacrtali pobjede, a od čega četiri utakmice igramo kući, a dvije u gostima'', rekao je Džidić.

Dodaje kako će sigurno i Zrinjski biti motiviran u Čapljini te kako smatra da će u ponedjeljak ljubitelji košarke moći vidjeti pravi derbi.

''Zrinjski je malo loše krenuo, a onda su se sabrali i krenuli prema gore, tako da sam siguran da će biti motivirani jer se žele vratiti na sredinu ljestvice. I oni će, kao i mi, biti jako motivirani u ovoj utakmici'', smatra Džidić.

Ističe kako je upravo motiv ključ ove utakmice, ali i svih šest utakmica iz bloka u kojemu su si zacrtali pobjede.

''U zadnjih mjesec dana imali smo tešku situaciju, četiri ABA ligaša su nam nanijela poraze. Bilo je tu i dosta problema sa zdravljem mojih igrača i smatram da nije slučajno što smo vodili u Tuzli i Širokom Brijegu, jer ova ekipa može puno više od ovog što pokazuje ljestvica. Zrinjski nam je sada prvi na putu i fokusirani smo na pobjedu”, rekao je Džidić za Bljesak.info.

Dodao je i kako ova dva kluba imaju odličnu suradnju. 

''Ekipa Zrinjskog nama je ustupila igrače s kojima smo izborili Premijer ligu. Suradnja traje i danas i odnosi dvaju klubova su jako dobri. Danas se ta suradnja ogleda i kroz igrača Pajića koji se razvija ovdje u Čapljini. Ipak, iako sam bio trener Zrinjskog i tu počeo karijeru, emocija nema i Čapljina ide na pobjedu'', rekao je Džidić za Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close