Trener košarkaša Čapljine

Džidić: Prilično sam zadovoljan kako ide, jer je zasad sve po planu

''Cilj broj 1 nam je da ostanemo zdravi i da kasnije ne trebamo neko veliko prestrojavanje kroz sezonu, odnosno velike promjene, te da ćemo moći s ovim što smo zamislili ostvariti svoje ciljeve'', zaključio je Boris Džidić.
Sport / Košarka | 16. 09. 2019. u 08:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iza košarkaša Čapljine su dva tjedna priprema, kompletirana momčad koja će klub predstavljati u Prvoj ligi te prva test utakmica protiv Sutjeske iz Nikšića.

Prvi test ogled je došao prije planiranog, na zahtjev člana Druge ABA lige kojeg s klupe predvodi Zoran Glomazić, dobro poznat trener u bh. okvirima, jer je vodio Hercegovac i Zrinjski. Sutjeska je u Čapljini pobijedila sa 79:69.

''Malo nenadano nem je došla ta zatvorena trening utakmica. Igrali smo u Čapljini, a oni su ipak ABA 2 ligaš. Mislim da je bilo dosta korektnih momenata s obzirom da je to prva utakmica'', prokomentirao je za Dnevni list trener Čapljine Boris Džidić.

Čapljina je kompletirala momčad za prvenstvo koje starta 12. listopada, a posljednji pristigli igrač je Amerikanac Preston Bungei (24), kojem je prvo europsko iskustvo Zadar. Krilni igrač je rođen u Albuquerqueu (Novi Meksiko) i sveučilišnu karijeru podijelio između Trinidad Statea i Norfolk State Universityja. Osim njega pojačanja Čapljine su: Milan Lužaić (23), bek iz Zrinjskog, Omar Pajić (Zrinjski, krilo), Ivica Širić (24), bek iz mostarskog Studenta, playmaker Branimir Berbakov (24) iz Novog Pazara, te dvojac koji dolazi iz američke sveučilišne košarke: Matija Milin (23, krilo) i Kyle Meyer (25, krilni centar).

''Pojačanja su se pokazala po očekivanjima. Dosta dugo smo ih pratili i provjerili informacije, tako da nema iznenađenja kad su oni u pitanju. Većina ih ima 23 – 24 godine, željni su dokazivanja, imat će energije da odgovore na dosta jakih utakmica. Prvenstvo je jako, bit će poraza i nezgodnih utakmica, ali vjerujemo da će ukupno biti dobro'', nadanja su Džidića.

Ističe da ekipa zasad dobro radi u pripremama.

''Nije bilo ozljeda što je važno u ovom periodu. Prilično sam zadovoljan kako ide, jer je zasad sve po planu. Cilj broj 1 nam je da ostanemo zdravi i da kasnije ne trebamo neko veliko prestrojavanje kroz sezonu, odnosno velike promjene, te da ćemo moći s ovim što smo zamislili ostvariti svoje ciljeve'', zaključio je Boris Džidić.

Povratak košarke

Čapljina se u Prvu ligu vraća poslije pet sezona u nižem rangu. Klub je između 2009. i 2014. godine ostvario neke vrlo dobre uspjehe u najjačkoj bh. košarkaškoj konkurenciji (polufinale prvenstva, polufinale Kupa, četiri puta sudionici Lige 6).

Čapljinska dvorana je u tom periodu uglavnom bila puna, a domaći navijači i ljubitelji košarke su navikli da se njihov klub nadmeće za gornji dio ljestvice.

Ambicije će u sljedećoj sezoni ipak biti nešto skromnije.

Kopirati
Drag cursor here to close