Prva utakmica nakon pauze

Džidić: Po prvi puta u karijeri stvarno ne znam što mogu očekivati od svoje ekipe

Veći dio unutar ovih mjesec dana ekipa nije trenirala, a kasnije su imali jako malo treninga uz igru pet na pet. Ipak prošlog tjedna su uspjeli odigrati prijateljski meč u Posušju.
Sport / Košarka | 25. 11. 2020. u 07:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Večeras (20 sati) će košarkaši Čapljine na parket protiv sastava zeničkog Čelika, a ovu zaostalu utakmicu prvenstva će igrati poslije više od mjesec dana van natjecateljskog ritma.

Čapljinci su posljednji natjecateljski meč u Ligi 13 igrali još 24. listopada protiv Zrinjskog u Mostaru. Tri igrača su potom ispala iz ritma radi koronavirusa, a onda i kompletna ekipa. Poklopili su se i problemi drugih ekipa sa zarazom Covid-19 pa novu utakmicu igraju tek mjesec dana poslije gostovanja u Mostaru.

''Možda po prvi puta u karijeri stvarno ne znam što mogu očekivati od svoje ekipe i kako će to izgledati na terenu'', kaže trener Boris Džidić.

Veći dio unutar ovih mjesec dana ekipa nije trenirala, a kasnije su imali jako malo treninga uz igru pet na pet. Ipak prošlog tjedna su uspjeli odigrati prijateljski meč u Posušju.

''Nismo tu dobro izgledali, ali nam je ipak pomogla ta utakmica i hvala našim sportskim prijateljima što su nam izišli ususret'', govori Džidić.

''Oni koji nastupe protiv Čelika znam da će pružiti maksimum pa da nas ta jedna pobjeda vrati u ritam jer nas očekuju još tri utakmice poslije toga'', dodaje.

Kako bi stizali zaostatak u prvenstvu Čapljini slijedi ritam odigravanja utakmica srijeda – subota. Tako će poslije Čelika u subotu gostovati Leotaru u Trebinju, a zatim slijede mečevi s Borcem (srijeda) i Širokim (subota), oba u Čapljini.

''Nezgodan raspored od četiri utakmice u 10 dana, pogotovo nakon što nismo igrali utakmice mjesec dana. Prvi put smo i ja i igrači u ovakvoj situaciji. Stvarno treba gledati kao pobjedu da uopće izlazimo na teren jer se situacija u mnogim stvarima ne popravlja, već pogoršava'', smatra Džidić.

Dodatno otežavajuće uoči večerašnjeg ogleda je to da su Zeničani u sasvim solidnom ritmu u posljednje vrijeme.

''Čelik je jedna pametna, iskusna ekipa, kombinacija iskustva i dosta atletičnih igrača. Oni su se posložili i u dobrom su ritmu, igrali su u posljednje vrijeme i pobjeđivali. Dolaze nam u nezgodnom trenutku. Morat ćemo biti pametni jer smo tri utakmice izgubili na tu košarkašku pamet. U samom smo vrhu po obrani i skakačkom dijelu, odnosno po tim radnim osobinama, dok smo loši u napadačkom dijelu jer predvodimo ligu po izgubljenim loptama. To je ono što moramo mijenjati, pogotovo protiv ovakve ekipe. Tko bude manje griješio, imat će veliku prednost u ovoj utakmici'', zaključio je Boris Džidić u razgovoru za Dnevni list.

Kopirati
Drag cursor here to close